mandag 30. januar 2017

Symptomer underlivssopp

Soppinfeksjon i skjeden kan overføres til seksualpartner. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon, kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles samtidig. Underlivssopp er vanligvis lett å behandle.


Symptomer underlivssopp

Symptomer på sopp i underlivet? Mistenker du det bør du se etter disse symptomene. Les om soppinfeksjon på Canesten her. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme.


Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon. Mange kvinner behandler seg selv for underlivssopp , men andre infeksjoner kan gi lignende symptomer. Hvis du har symptomer for første gang, eller er usikker på årsaken, bør du bestille time hos legen din, ifølge Helsenorge. Mange tror de har soppinfeksjon, mens det foreligger andre underlivssykdommer, som derved kan oversees.


Videre vil mer enn halvparten av alle kvinner få underlivssopp to eller flere ganger. Hvis du plages av underlivssopp er du med andre ord ikke alene. Hvis man tidligere har hatt underlivssopp og fått diagnosen av legen slik at man kjenner igjen symptomene, bør dette behandles med soppdrepende midler.


Man kan ta en tablettkur, eller bruke lokalbehandling bestående av vaginaltabletter, krem eller begge deler, i en kort periode, sier Eirik Rustan, fagredaktør i Apotek 1. De vanligste symptomene er kløe i underlivet, rødhet og svie nedentil. Både menn og kvinner kan få underlivssopp , selv om symptomene oppdages lettest hos kvinner. Synlige tegn på underlivssopp kan være et hvitt belegg som i noen tilfeller kan lukte sterkt. Vanlige Candida symptomer er svie og kløe i underlivet og tykk, hvit utflod med klumper. Mange opplever i tillegg en endring av utfloden (hvit, cottage cheese-lignende).


Som oftest er det ikke sjenerende lukt fra utfloden. Noen vil oppleve smerter ved samleie. Det er viktig å skille mellom underlivssopp og bakteriell infeksjon (vaginose). Selv om disse to kan ha lignende symptomer , er behandlingen ganske ulik. Hvordan behandles underlivssopp.


I de fleste tilfeller er underlivssopp ikke å betrakte som en infeksjon som sådan, men som en ubalanse i underlivsfloraen. Mange kvinner vet ikke at underlivsinfeksjoner vanligvis skyldes bakterier, og ikke gjærsopper (som ved underlivssopp ) og trikomanas (en seksuelt overførbar infeksjon). Kløe, irritasjon, tyntflytende utflod og fiskelukt i underlivet er vanlige symptomer ved denne type infeksjon og kan behandles med antibiotika. Asan GoFresh motvirker lukt og kan brukes sammen med behandling av bakteriell vaginose. Kløe i underlivet er plagsomt.


Symptomer underlivssopp

Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer. Laparoskopi er kun nødvendig i meget sjeldne tilfeller. Som regel er symptomer og tegn på infeksjon tilstrekkelige for legen til å starte behandling. Legen skriver ut antibiotika og ber pasienten holde seg varm og hvile hjemme.


Innleggelse er sjelden nødvendig. Problemet er at mange har sykdommen uten symptomer , og de vet derfor ikke at det er noe galt, men fortsetter å smitte andre uten å være klar over det. Overgangsalderen, klimakteriet, er i utgangspunktet en normal prosess og ingen sykdom.


Symptomer underlivssopp

Dette fører til bortfall av menstruasjon og varierende grader av symptomer på grunn av lavere østrogenmengde i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg