tirsdag 10. januar 2017

Offentlig tannhelsetjeneste

Tannhelsetjenesten i Norge består av en offentlig sektor som yter tannhelsetjenester til deler av befolkningen etter lov om tannhelsetjenesten, og en privat sektor som tilbyr tannhelsetjenester til den øvrige befolkningen. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Prislister for den offentlige tannhelsetjenesten i Norge. Se hva tannlegen koster der du bor.

Sammenligne priser og se hvor det er billigst å få behandling. Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet. I sin åpningstale til Arctic Frontiers trakk fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap) fram at vi som bor i nord ønsker at våre barn og barnebarn også får muligheten til å leve gode. Velkommen til Viken fylkeskommune.


Her finner du informasjon om våre tjenester, politikk og rådsområder. Se kart, veibeskrivelse, prisliste, tjenester, anbefalinger og erfaringer på Tannlege. Kontakt og åpningstider for alle kommunale tannleger.


I alle fylker er det en offentlig tannhelsetjeneste som skal gi et regelmessig tilbud om tannbehandling til visse grupper av befolkningen.

I en egen lov om tannhelsetjenesten er det listet opp i rekkefølge hvilke grupper dette gjelder. Tannklinikk er den offentlige tannklinikken for Ørland kommune og Bjugn kommune. Takster for behandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Trøndelag fylkeskommune har fastsatt nye takster for behandling av betalende pasienter over år med virkning fra 1. Det er nå opprettet infoside for Målselv tannklinikk på Tannlege. Tannhelsetjeneste , tidligere kalt folketannrøkt, er en samlebetegnelse på offentlige og private virksomheter som tilbyr forebyggende og helbredende tannhelsetjenester til befolkningen.


Tannhelsetjenesten i Buskerud FKF (BFK Tannhelse) tilbyr gratis tannbehandling til barn og unge fra til år, psykisk utviklingshemmede og til eldre og langtidssyke i institusjon og i hjemmesykepleie. Innholdet vises i Cylex Bedriftskataneholder informasjon fra tredjeparter , blant annet fra offentlig tilgjengelige kilder, eller fra kunder som har en presentasjonsside i vår katalog. Cylex kan ikke holdes ansvarlig for nøyaktigheten, riktigheten , nytten eller påliteligheten av dataene. Pasienter som er under behandling for sitt rusmisbruk i institusjoner eller under kommunal rusomsorg får tilbud om gratis tannbehandling. Tjenesten er organisert som et samarbeid mellom kommunene og offentlig tannhelsetjeneste.


Det er helse- og omsorgstjenesten i din hjemkommune som fatter vedtak om du kommer inn under kommunal rusomsorg eller. Bostedsadresse avgjør hvilken offentlig tannklinikk du tilhører hvis du har rettigheter etter Lov om tannhelsetjenesten. Betalende pasienter kan fritt velge tannklinikk eller tannlegekontor.


Alle offentlige tannklinikker tar også imot voksne, betalende pasienter etter takster fastsatt av fylkestinget. Et av hovedprinsippene for regjeringens modernisering av offentlig sektor er delegering og desentralisering av ansvar og myndighet. Dette er forankret i St.

Nye oppgaver for lokaldemokratiet - regionalt og lokalt nivå. Barn får gratis tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Voksne må i utgangspunktet betale selv, men det finnes mange unntak. Offentlig tannhelse.


Følgende grupper har rett til behandling ved de offentlige tannklinikkene i fylket: Barn fra 0-år - gratis tannhelsehjelp ut året du fyller år. Det er ansatt tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer. Den har behandlingsrom.


Vi gir tannbehandling til barn og unge, grupper av prioriterte pasienter i kommunal omsorg og til betalende pasienter. Som tannhelsesekretær kan du arbeide i den offentlig og privat tannhelsetjeneste , ved de odontologiske fakultetene i Oslo, Bergen og Tromsø. Du kan også jobbe ved spesialistklinikker, som for eksempel med kjevekirurgi eller kjeveortopedi.


Også Forsvaret ansetter tannhelsesekretærer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg