onsdag 11. januar 2017

Norrøne navn jenter

Let ikke lengre, vi har det du trenger. Leter du etter et norrønt navn til en jente ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden finner du en alfabetisk oversikt over. Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn.


Frigg, som var navnet til en gudinne, blir helst brukt for jenter , men noen få gutter har også fått navnet. Og Frøy, som var navn på en gu blir brukt mer for jenter enn gutter, legger han til. Norrøne navn fra Vietnam. I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn. Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter.


Meen de er langt mye finere enn mange norrøne navn ! Del dette innlegget. Jeg er svak for navn som slutter på -dis,. Lista omfatter de norrøne gudefigurer som omtales i kildene Den eldre Edda, Den yngre Edda og fornaldersagaene. Enkelte oppramsinger av navn på figurer som ikke er omtalt andre steder, er ikke tatt med.


Dette gjelder for eksempel en oppramsing av 70–dverger som nevnes i Voluspå, vers 11–16. Vil heller ikke ha navn som er så populære at annahver unge i fx barnehagen har samma navnet , så langt det er mulg. Så fint at du vurderer norrøne navn til barnet Vi har en skikkelig navneskatt i de norrøne navna og jeg syns de fortjener å bli brukt. Barnefar ville at begge barna skulle ha norrøne navn.


For meg er ikke det så viktig, men vi fant en side med masse navn og plukket ut noen vi syntes var fine. Vi skal begynne å prøve i sommer, og i den forbindelse diskuterer vi navn. Småen har to navn ( norrøne ), der vi valgte hver vårt og heldigvis passet det sammen og passet enda bedre da vi fikk se ham! I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Finn jentenavn til babyen din.


Se populære, vanlige og sjeldne jentenavn. Se navnestatistikk med topplister for jentenavn. Liker norrøne navn. Jeg har to gutter som begge har norrøne navn av typen som det er flest eldre menn som har i dag. Dermed har de velkjente navn som likevel er sjeldne, fordi få barn heter det.


Hva med Sverre, Torstein, Øystein, Aslak, Sigur Håkon, Eirik, Harald? Dette lurer foreldre mest på når de skal velge navn. De fleste norrøne navn har en egen klang og en egen sjarm.


Hvis jeg får en sønn en dag, kan jeg godt tenke meg å kalle ham Loke eller Odin. Liste over dyr i norrøn mytologi inneholder navn på dyrefigurer som omtales i den norrøne mytologien. For enkelte av figurene kan det være vanskelig å si om det er personifiserte guder eller jotner i dyreham, eller om det dreier seg om dyr.


Hvorfor ikke gi hunden din et morsomt og humoristisk navn ? Det kan være veldig gøy å gi hunden din et typiske menneskenavn, slik som Mads, Toril, Sverre, Solveig etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg