torsdag 26. januar 2017

Gravid uke 16 vondt i magen

Gravid uke symptomer. Det er vanlig å kjenne litt økt hjertebank i denne perioden på grunn av den økte kapasiteten i hjertet ditt. Dette er imidlertid overhodet ikke farlig.


Bekkenløsning kan også inntreffe nå. Babyen kan presse mot et bestemt ste noe som kan bli sårt og vondt. En annen årsak til sårhet på et bestemt sted er at man ofte dunker magen borti gjenstander.

Man skulle kanskje ikke tro at det var så fryktelig lett å glemme den store kulen på magen , men det kan det absolutt være. Jeg har også hatt det litt som deg. Er gravid i uke 17. Her om dagen ringte jeg rett og slett føden for å spørre, og ut fra det jeg forklarte (som ligner veldig på ditt), mente jordmor at det bare var ligamentsmerter. Jeg er også plaget med forstoppelse og luft, og det blir veldig vondt hvis jeg ikke får sluppet det ut.


Har så mye vondt i magen , og forsåvidt også i korsryggen. Hadde jo en del mensenmurringer til å begynne med i svangerskapet, men det gav seg litt rundt uke 10. Nå har jeg siden uke 15- hatt ganske så mye kynnere.

I tillegg så har jeg mye mensenmurringer og det kjennes ut som om noe ligger i kle. Nå begynner magen å vokse seg større og iblant følger også lår og rumpe med i denne utviklingen. Mange lurer på hva som skjer med eventuelle strekkmerker og disse forsvinner trolig vis aldri, men de kommer sannsynligvis til å blekne i og med at huder drar seg sammen. Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse. Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten.


Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. I denne uken , sånn ca, vil det hos de fleste fostere nå skje en sammenkobling mellom det indre og det ytre øret. Det gjør at de nå kan høre, selvom lyden er annerledes enn utenfor magen , vil babyen når den kommer ut kjenne igjen din stemme og også kjæresten din sin.


VELDIG vondt i magen. Jordmor og gynekolog har svart på spørsmål om uke 16. Når kan en kjenne livmoren over symfysen? Jeg kjenner ikke noe spark ennå. Bør jeg være bekymret?


Går det greit å reise til syden i uke 16. Og når er det greit å fortelle andre om at jeg er gravid ? Hvor vanlig er det å få treg mage når man er gravid ? Treg mage og forstoppelse er en vanlig plage i graviditeten, svært mange gravide opplever dette.

Mellom til prosent av alle gravide opplever forstoppelse. Eller om jeg får press på magen. Bare lurer på hva dette kan være. Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå.


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid. Når du har vært gravid i uker veier livmoren 2gram og inneholder dl fostervann. Under fordøyelsen dannes det luft i tarmene.


Normalt vil denne luften bli opptatt igjen, men hvis avføringen passerer igjennom tarmen med en annen hastighet, vil luften samle seg i luftbobler og på den måten utspile deler av tarmen. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg