onsdag 18. januar 2017

Hvordan ser brennkopper ut

Det renner gjerne gul væske fra sårene hvis skorpen skades. Bulløs brennkopper danner slappe blemmer med rød kant med en diameter på inntil cm. Når blemmene brister dannes det fuktige, røde sårflater som etter hvert dekkes av tynne lysebrune.


Er brennkopper farlig? Hvordan ser et barnesår ut ? Barnesår starter på tilsynelatende frisk hu men som regel er det en liten rift eller en kløende eksem som starter utviklingen av barnesår.

Svar: Det starter som et utslett, små røde prikker, som regel først på ansiktet og overkroppen. Det utvikler seg i løpet av noen timer væskefylte blemmer eller blærer som klør. Blemmene varer et par dagers tid før det blir skorpe på den.


Skift klær og sengetøy hver dag når barnet har brennkopper. Hold barnet hjemme fra skole, barnehage eller andre aktiviteter - slik unngår du at barnet smitter andre. Ved brennkopper er skorpene tykkere og mer gulbrune enn ved forkjølelsessår.


Sykdommen smitter først og fremst ved hudkontakt. Brennkopper smitter lett!

Barn under år er spesielt utsatt for å få få brennkopper , da de har mye nærkontakt med andre barn. August og september er høysesong for brennkopper. Det er blemmene og innholdet i blemmene som smitter. Det tar vanligvis 4-dager fra man er blitt smittet til man ser et utbrudd.


Barnesr starter p tilsynelatende frisk hu men som regel er det en liten rift eller en klende eksem som starter utviklingen av. Vi utgir ogs Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fdselsboken som deles ut gratis til alle gravide og smbarnsforeldre i Norge. Utslettet synes gjerne i hodebunn og ansikt først før det sprer seg nedover kroppen, armene og beina. Vannkoppene ser først ut som et utslett av små, røde prikker som i løpet av noen timer utvikler seg til små væskefylte blemmer eller blærer som klør. I munnens slimhinne kan en også se utslett.


Antall flekker varierer fra person til. Og hvordan vite at det er brennkopper ,. Hånd-, fot- og munnsyke har gjerne karakteristisk plassering på kroppen, og de ser ikke helt like ut. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. Men hvordan kan foreldre lindre plagene for et barn som har vannkopper? Vi anbefaler A-Derma Cytelium som sprayes på, eller Hvitvask-sinkliniment som pensles på utslettet, sier Silje Furuseth, farmasøyt i Apotek1-kjeden.


Begge gir en kjølig lindring som stopper kløen. Den vanligste komplikasjonen er at det går betennelse i blemmene som barnet har i huden. De fleste blir friske etter 7-dager.

Betennelsen skyldes bakterier, f. For vanlige ukompliserte brennkopper kan man forsøke følgende: Vask affiserte områder med en mild såpe og vann morgen og kveld. Skorper bør fjernes med saltvannsomslag eller omslag med Alsols væske. Vanligvis vil brennkopper gå bort av seg selv i løp av 1-uker. Jeg vet ikke hvor du har brennkopper , eller hvordan de ser ut , så det er litt vanskelig å skulle si hva annet det kan være, men det kan noen ganger likne litt på herpes eller kontakteksem.


Read in English: This is how you know if your child has chickenpox Vannkopper er et virus, og den mest smittsomme av alle barnesykdommer, hvor smittes før års alder og i 4-års alder. Sist jeg hadde sex er dager siden og det var med kondom, og jeg har heller aldri hatt sex uten kondom. Kan dette likevel være herpes? Eller er det brennkopper ? Koppeutslettet kan være vanskelig å skille fra eksantemet ved vannkopper. Ved kopper er alle elementene i utslettet i samme utviklingsstadium, mens man ved vannkopper ser papler, vesikler, pustler og skorper samtidig.


Utslettet ved kopper er i tillegg mer perifert lokalisert og går dypere i huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg