fredag 20. januar 2017

Diabetes 1 og 2

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Finn laveste nettpris her.


Diabetes type , også kalt insulinavhengig diabetes , oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge.

Diabetes type er til en viss grad arvelig, men ukjente miljøfaktorer betyr minst like mye for om du får sykdommen eller ikke. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type ? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.


Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type , mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Dere har sikkert hørt det tusenvis av ganger, at fedme, livsstil og ernæring sauses sammen i en eneste stor røre. Og at det snakkes om diabetes som den største selvfølge, uten å skille diabetes type og diabetes type 2.

Noen bruker til og med utdaterte og feilaktige uttrykk som sukkersyke, gammelmannsdiabetes og livsstilsdiabetes. Men det er en faktor som gjør at man egentlig ikke helt passer inn under diabetes type 2. Type - diabetes er en såkalt livsstilssykdom. Der er imidlertid den store forskel, at symptomerne viser sig hurtigt og voldsomt ved diabetes , mens de ofte kommer snigende ved diabetes 2. Symptomerne på diabetes og 2. LADA, eller diabetes 1. Alt du trenger å gjøre er å opprettholde en sunn livsstil, unngå stress så mye som mulig og får regelmessig mosjon i minst minutter hver dag. Både type og type diabetes forårsake stor skade på indre organer.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Diabetes type er arvelig (mer arvelig enn diabetes type ), men overvekt og usunne levevaner som ugunstig kosthol lite mosjon og røyking gir økt risiko for å utvikle diabetes type 2. Diabetesforbundets holdning er at alle trenger kunnskap om kosthol slik at du kan ta de rette valgene for deg og din diabetes. Les mer om de generelle kostanbefalingene fra Helsedirektoratet til deg med diabetes type og diabetes type her.


Diabetes type stadfestes med å ta en blodprøve som måler autoantistoffene i blodet. En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Diabetes type behandles med justering av kosthol økt fysisk aktivitet og vektreduksjon hvis det er nødvendig. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til både kriterier og navn på denne tilstanden.

Mange (ca ) personer med type - diabetes trenger også blodsukkersenkende tabletter eller insulin i tillegg. Type diabetes er i sterk økning både i Norge og i resten av verden. Hva og hvor mye du spiser påvirker både blodsukkeret, vekten, blodtrykket og nivået av fettstoffer i blodet.


Derfor er kostholdet ditt, sammen med fysisk aktivitet, av stor betydning for helsen din og for å redusere risiko for diabetesrelaterte senskader slik som hjerte- og karsykdom. Dette er alvorlige symptomer, og merker du dette hos en venn med diabetes , må du ringe etter medisinsk hjelp øyeblikkelig. Det finnes ingen behandling for diabetes type som kan gjøre deg helt frisk, men ved hjelp av insulinbehandling og en sunn livsstil kan blodsukkeret holde seg på et normalt nivå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg