mandag 30. januar 2017

Hvor lenge smitter influensa

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og leker. Barnas leker er jevnlig utsatt for virus og bakterier.


Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet, diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa.


Hva er årsaken til influensasykdom? Smitter kollegaen mest. Men det er klart at for eksempel for luftveisinfeksjoner vil smittsomheten blant annet avhenge av hvor. Det virker ikke å være klare anbefalinger på hvor lenge Tamiflu bør brukes, men effekten av medikamentet synes å være klart størst de første dagene. Tamiflu kan også benyttes som beskyttelsesmedisin mot influensa dersom f. Hvordan smitter influensa ? Hvor lenge smitter influensa ? Kan jeg forebygge influensa ? Har jeg influensa eller er jeg bare forkjølet?


Hva gjør jeg når jeg har fått influensa ? Influensavaksine – bør jeg ta den? Det betyr for eksempel at du får virus på hendene etter å ha tatt på et dørhåndtak hvor det er virus, og så tar deg på munn, øyne eller nese , forteller Braathen. Gravide, eldre og kronisk syke er mer utsatt for alvorlig sykdom. Det avhenger av hvor mange ulike influensavirus som har utviklet seg og hvor mange typer man ikke er beskyttet mot som sirkulerer i befolkningen.


Egentlig er det ingen øvre grense. Lenke: Flere spørsmål? Vurderingen må baseres på graden av symptomer, om pasienten tilhører risikogruppe, hvor lenge pasienten har vært syk, om det foreligger spesielle smittevernhensyn og pasientens. Den skyldes virus som er litt forskjellige fra influensaviruset året før, man er derfor ikke fullt immun mot neste års influensa. De inndeles i influensa type A med undergrupper og influensa type B. Alvorlig sykdom forekommer sjelden utenom risikogruppene.


Det viktigste tiltaket mot slik influensa er vaksinasjon av risikogruppene (se nedenfor). Det finnes ulike typer virus som er årsaken til sykdommene. I tillegg påvirker influensa de nedre luftveiene, og i verste fall påvirker det lungene, hvor forkjølelse påvirker neseboret og nesen.


Nei, du kan smitte så lenge du har viruset i kroppen. Lå med feber i går, omtrent fint igjen i dag, litt hodepine før i dag og verker litt noen steder i kroppen. Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er.


Ikke alle som blir smittet med influensa blir syke. Mytene om influensa og forkjølelse sirkulerer raskt i vinterkulden, akkurat. En influensa varer i alt fra tre til ti dager.


Hva du gjør når influensaen først har fått tak kan ha betydning for hvor lenge den plager deg. Nedenfor får du gode råd til hva du bør gjøre. LES OGSÅ: Blir du syk av å gå ute med vått hår? The Center for Disease Control (CDC) sier at vår alder og helse er faktorer i hvor lenge influensa varer, og når vi er mest sannsynlig å spre viruset.


Friske voksne er mest smittsom fra en dag før han ble syk og dager etter at de først utvikle symptomer. Generelt blir du mye dårligere ved influensa enn ved en forkjølelse, og symptomer som høy feber, smerter i muskler og led hodepine og slapphet er mer intense, sier Storfjell-Olven. Forkjølelse forveksles også lett med influensa.


Da kan du få informasjon om hvordan de ulike infeksjonene smitter slik at du blir sikrere på. Barn blir lettere smittet enn voksne, og smitter i omkring to uker etter infeksjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg