mandag 9. januar 2017

Smerter i skulderen

Leddet omgis av leddkapsel, en rekke leddbånd og mange sener. Hovedsymptomer er smerter i skulderen som forverres ved bestemte bevegelser, noe som avhenger av hvilken sene som er betent. Smertene gir redusert funksjon i skulderen.


Hos noen opptrer smertene etter uvant arbeid eller aktivitet. Supraspinatus tendinopati er den vanligste formen for skuldertendinopati og utgjør åtte av ti tilfeller. Dersom en nerve eller en nerverot ligger i klem kan dette stråle ut fra skulderen til overarmen.

Eksempler for slike sykdommer er: Nakkeprolaps: Nakkeprolaps gir gjerne smerter i nakken, ofte også hodepine. Ved nakkeprolaps som kommer bort i en nerverot kan man også ha utstrålende smerter som for eksempel smerter i skulderen. Har du vært utsatt for en ulykke som skadet skulderen , kan dette naturligvis gi smerter. Betennelse i leddene eller slimposer rundt skulderen kan også forårsake smerter.


Dersom du ikke bruker skulderen , for eksempel etter en skade, kan den lett stivne. Dette kalles frossen skulder (frozen shoulder). Tilstanden kan også oppstå helt av seg selv.


Triggerpunkter gir i tillegg til lokal ømhet og smerte, utstrålende smerter til en bestemt region et annet sted på kroppen.

Muskelknuter er den allmenne betegnelsen på triggerpunkter eller myoser. Ikke vent til plagene dine blir kroniske og vanskelig og behandle. Hvis det er mistanke om skade i skulderen , blir du henvist til røntgen.


En langvarig og hardnakket senebetennelse i skulderen kan i enkelte tilfeller bli operert. Saken ble i sin helhet oppdatert og utvidet av Friederike Rieger, lege. Kilder ved oppdatering: lommelegen. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer?


Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder-arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Når skal jeg oppsøke hjelp ved smerter i skulder?


Når du har lest gjennom symptomer ved skuldersmerter er det viktig å stille seg spørsmålet når man skal oppsøke hjelp. Vi ser at flere og flere velger kiropraktorer til å vurdere og behandle sine skulderplager på en trygg og effektiv måte. Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen, bli vanskelig.


Betydelige smerter i hvile og om natta. Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen. Akut bursitis i skulderen starter ofte med akutte smerter , som kan forstyrre nattesøvnen.


Verk i overarmen rett nedenfor skulderen , noen ganger helt ned til underarm og hånd.

Hoven, varm og øm muskulatur. Ved store akutte smerter kan et fatle være til hjelp de første par dagene. Det kan være flere årsaker til at smerter i skulderen oppstår.


Smerter i skulderen og behandling hos fysioterapeut. Som nevnt er senebetennelse i skulderen den vanligste årsaken. I framkant av skulderen har vi et område som kalles for subakromialis – altså under akromionleddet. En slimposebetennelse gir karakteristisk sett rødlighet i huden, hevelse og betydelige, skarpe smerter ved berøring i framkant av skulderen. Mange har smerter i aktivitet, spesielt ved bruk av skulderen over hodehøyde.


Tenk deg at du ikke klarer å bruke høyre arm, ditt viktigste verktøy, og når du prøver, gjør det ubeskrivelig vondt. Det finnes mange årsaker, og de fleste kan diagnostiseres, behandles og forebygges. Skulderen din verker og er stokk stiv. Cervikal rotaffeksjon (C C5) Lesjon av plexus brachialis.


Kan gi smerter baktil i skulder og svakhet i m. En år gammel mann oppsøkte klinikken på grunn av smerter i skulder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg