tirsdag 24. januar 2017

Mat som inneholder gluten

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Gluten finnes i våre vanligste kornslag: hvete (spelt), rug og bygg. Du kan lage mye mat uten gluten og med vanlige oppskrifter.


Mat som inneholder gluten

Bokhvete, hirse, quinoa er noen av de matvarene som er naturlig glutenfrie. Les mer om hvilke matvarer som inneholder gluten , og hvilke som er glu tenfrie her. Kan benytte korn eller bi-produkt som inneholder gluten i produksjonsprosessen, eller som en ingrediens.


Norske cøliakiforeninger mener at hvetestivelse under ppm og 1ppm er trygt for cøliakere. Dette er derimot ikke Nord-Amerikanske, Canadiske, Australske og New Zealandske myndigheter enige i. Visste du at denne maten inneholder gluten ? Men hvis du elsker mat fra middelhavet og midtøsten. Dessverre har de fleste ostekakene en kjeksskorpe som kan inneholde gluten ,. Har du cøliaki, vil mat som inneholder gluten , skape en betennelse i tynntarmen din.


Sykdommen er kronisk, men de aller fleste blir helt symptomfrie med et glutenfritt kosthold. Ved glutenfri mat skal du unngå matvarer som inneholder gluten , et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag hvete, spelt, rug og bygg. Dette er det internasjonale symbolet som finnes på en del glutenfrie matvarer.


Mat som er fritt for disse proteinene og derfor er trygt for cøliakerne, er merket som glutenfritt mat. Viktig for noen, skadelig for andre. Oppsummert er gluten , spesielt den vi finner i hvete, et viktig næringsmiddel på grunn av sine gode bakeegenskaper. Er dette egentlig nødvendig? Temaet rundt gluten er veldig kontroversielt i disse dager.


De fleste kilder viser at et glutenholdig kosthold er trygt for alle, unntatt personer som lider av cøliaki. Det kan være veldig utfordrende å finne glutenfri mat. Det er ofte noen helt uventede matvarer som kan inneholder gluten. Så pass på at du velger riktig.


Sjekk varefakta før du spiser: Pølser, kjøttboller og andre farseretter som kan inneholde mel. Ferdigretter som saus, suppe, gryteretter fra glass eller pose og fryste retter. Soya, som ofte inneholder hvete. Det kan derfor ligge over den øvre grensen (1ppm gluten ). Det er sluttproduktet som skal være glutenfritt, så et produkt kan inneholde maltekstrakt og likevel være glutenfritt såfremt sluttproduktet ligger under ppm gluten.


Miso er en smakstilsetning som brukes i det japanske kjøkken. Lages av soyabønner, eventuelt soyabønner og. Gluten er et protein som finnes i korn, produkter laget av korn og noen stivelsesholdige grønnsaker.


Hvis du har cøliaki eller problemer fordøye gluten , er det viktig å vite hvilke matvarer inneholder gluten , slik at du kan unngå dem. Noen kilder til gluten er åpenbare, mens andre ikke er Korn inneholder Disse korn gluten. Vin, sider og brennevin inneholder ikke gluten. Når det gjelder øl, anbefaler NCF at personer med glutenintoleranse drikker øl som er merket glutenfritt, det vil si merket med crossed grain-symbolet eller en tekst som forteller at produktet er glutenfritt.


Mat som inneholder gluten

Som medlem i NCF finner du en oversikt over trygt øl ved å logge inn på ncf. Det er mange mennesker som tåler gluten godt, men som har det bedre hvis de ikke spiser det. Det har jeg sett flere ganger, hos folk med familiemedlemmer som ikke tåler gluten , men likevel opplever at de får mindre luft i magen og et bedre avføringsmønster når de holder seg unna gluten , sier Steffen Ulrik Friis. Når du har sjekket et element for gluten , starte en liste over ting du bør unngå eller ting du kan spise.


Hold denne listen over mat som inneholder gluten i vesken eller lommeboken for enkel referanse når du er på butikken eller ut å spise. Med praksis, vil du lære å gjenkjenne mulige gluten fallgruvene og vet å unngå dem. For dem som har cøliaki består behandlingen i all hovedsak av å unngå mat som inneholder gluten. Før vi ramser opp en rekke eksempler på glutenfri mat som ikke inneholder gluten , så synes vi det er viktigere å få våre lesere til å forstå hva som faktisk inneholder gluten da dette gjør det enklere å finne frem til glutenfrie matvarer.


Mat som inneholder gluten

Den glutenfrie maten er i tillegg mye dyrere enn mat som inneholder gluten. Dermed blir det en svært dyr diett for dem som egentlig ikke reagerer på gluten. FARLIG FOR NOEN: Gluten er ikke bra for dem som reagerer på det, men for alle andre er det ikke farlig. Faktisk er gluten en av årsakene til at bolledeigen hever seg stor og fin. Når diagnosen matallergi er stilt, er eneste behandling å unngå den eller de matvarene som gir reaksjon.


Ved matintoleranse tåler man gjerne å innta små mengder av mat som inneholder den aktuelle substansen, og hver og en må da finne sitt eget toleransenivå. Jeg lurer på om dere kan hjelpe meg med forslag til mat som kan spises selv om man ikke skal spise gluten. Tenker da på vanlig mat , ikke ting som glutenfritt brød osv fra allergihyllen i butikken:) Finnes det evnt. Melk inneholder ikke gluten , og de aller fleste produktene fra TINE er glutenfrie og kan spises og drikkes av personer med cøliaki. Vi har imidlertid noen produkter som inneholder korn og gryn, og dermed inneholder gluten.


Det gjelder noen YT-produkter, NÅ-produkter, rømmegrøt, Ryfylkegomme, Mølsgomme, og noen yoghurtvarianter med topping og tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg