torsdag 12. januar 2017

Sprøyte mot allergi

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.


Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Vaksinering mot allergi kalles også hyposensibilisering eller spesifikk immunterapi. Behandlingen innebærer at du tilføres en liten dose av det stoffet du er allergisk mot i en fast dosering over 3-år. Det er stor forskjell på disse to sprøytene du kan ta mot allergi.


Sprøyte mot allergi

Det er ikke farlig å ta en sprøyte i den verste pollensesongen hvis annen behandling ikke virker godt nok. Behandlingen kalles også hyposensibilisering eller spesifikk immunterapi, og prinsippet for behandlingen er å minske allergien ved å gi injeksjoner med det stoffet en er allergisk mot. Kortisonsprøyter mot allergi er ikke det samme som allergivaksinasjon, og kortisonsprøyter skal bare benyttes i situasjoner der det er behov for rask. Den vanligste formen for allergisprøyter er allergivaksinasjon, selv om det ikke er like vanlig som annen allergibehandling.


For noen typer allergi kan du også få vaksine som tabletter, men injeksjon er vanligst. Allergisesongen begynner stadig tidligere. De som er allergiske mot or eller hassel kan avhengig av bosted får symptomer allerede i februar og mars.


Sprøyte mot allergi

Nedenfor finner du en liste over de mest vanlige medisinene mot allergi. LHL Astma og allergi Hopp direkte til innhold. LHL Førstehjelp nettbutikk.


Foreløpig er det stort sett allergi mot bjørk og gress man vaksineres for. Noen pasienter kan også merke at kryssreaksjonene på mat minsker etter gjennomgått vaksinering, forteller Rose. Jeg har fått vaksine mot pollen, men har sluttet med det etter mange år for noen ganger fikk jeg altfor kraftige reaksjoner og vaksinen det hjalp bare litt på høysnuen.


Legen min tror ikke det har noen hensikt å prøve vaksine mot muggsoppallergien, men har nevnt et nytt og annerledes preparat (Xolair) som sprøytes inn mot allergier. Det finnes flere effektive behandlinger mot pollenallergi. De fleste legemidlene mot allergi selges som tabletter eller spray, mens øyedråper brukes ved irriterte øyne.


Noen legemidler får du kjøpt reseptfritt på apoteket, mens andre forskrives av lege. Det er lurt å unngå å utsette seg for pollen i den grad man kan. Kroppsreaksjon som inkluderer opphovning, rødhet, kløe, rennende nese og pustevansker når kroppen blir utsatt for noe den er allergisk mot , f. Ifjor fikk jeg en sprøyte for allergi da jeg var supertett og hadde store allergiplager. For mnd siden begynte jeg å kjenne det igjen og gikk til legen, men fikk beskjed på at det var alt for tidlig så jeg ble sent hjem uten noen ting. Når det gjelder bivirkninger, forteller doktor Rostrup at oral vaksinasjon har færre bivirkninger enn sprøytevaksinasjon.


Selv om det generelt er lite bivirkninger med allergivaksinasjon, opplever mange at det klør og kiler i munnen i noen minutter etter at man har tatt vaksinene. Virker best mot pollen, så siden jeg har andre allergier også, må jeg ta piller i tillegg. Fått resept på en sinnsykt dyr tablett, som heter Singulair (kr pr tbl). Skal gentlig ha astma, for å kunne få den, men siden jeg er så utrolig allergiplaget fikk jeg den.


All annen behandling som antihistamin og kortison virker langsommere og skal brukes etter adrenalininjeksjonen. Det er betydelig individuell variasjon med tanke på hvordan man reagerer ved allergi , og symptomene kan variere fra lette symptomer til anafylaktisk sjokk. Det er den sterkeste allergireaksjonen man kan oppleve etter å ha blitt utsatt for (eksponert for) noe man er allergisk mot. Vanligvis kommer reaksjonen innen 15–minutter. Denne voldsomme immunreaksjonen skjer ved at det stoffet du reagerer på, bindes til en type celler i kroppen som kalles mastceller, og ødelegger disse.


Sprøyte mot allergi

Akutt behandling ved anafylaksi. Ved en alvorlig anafylaktisk reaksjon er det viktig med rask behandling med adrenalin 1. Pasienten bør ligge, helst med hevede ben for å få nok blod til hjertet, og ikke sitte opp eller reise seg 1. For at du skal få varig beskyttelse, må behandlingen foregå i tre år. Ved allergi mot insektgift er anbefalt behandlingstid år.


Det er vanligst å begynne behandlingen i høst- og vintermånedene for å oppnå effekt neste pollensesong, men det går også an å starte i pollensesongen. Spør legen hva som er best i ditt tilfelle. Overfølsomhet, unormal følsomhet for visse fremmede stoffer (allergener).


Det er kroppens immunsystem som gjenkjenner og reagerer på allergenet. Vanlige allergener er pollen, mugg og pelsdyr, og diverse matvarer som melk, egg og nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg