fredag 27. januar 2017

Skifte lege

Dekker alle sentrale spørsmål rundt arverett. Kjøp de nyeste utgavene her! Alle kurs til én pris. Nettkurs og klasseromskurs. Medisinsk utstyr og hurtigtester.

Narkotikatester og graviditetstester. Hvis den legen du ønsker deg ikke er ledig, kan du sette deg på venteliste. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten.


Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her. Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå.


Hvis legen din tilbyr digitale tjenester via helsenorge.

Anbefalte fastleger i Karmøy. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Lenger ned i artikkelen kan du lese hvordan du selv kan finne ut hva andre pasienter mener om legen du har tenkt å bytte til. Legeforeningen tapte rettssaken om Legelisten.


I januar gjorde Personvernnemnda et vedtak som fasto at helsepersonell ikke gis en generell reservasjonsrett mot å bli vurdert på Legelisten. Bakgrunnen var i hovedsak at pasientens rett til informasjon måtte tillegges større vekt enn legenes rett til å slippe å bli vurdert på siden. Legen kan likevel ikke tvinges til å ta en annen vurdering enn den han eller hun synes er riktig.


Du har rett til å bytte fastlege eller å få en annen vurdering hvis det er nødvendig. Dersom du har rett til fastlege, kan du ønske deg en bestemt fastlege. Dersom det er ledig plass på fastlegens liste, kan du velge legen du ønsker. Fastlegen skal prioritere personene på sin liste foran andre pasienter.


Liste uten fast lege : Kommunen kan opprette en liste uten fast lege som betjenes av vikar eller andre leger ved legekontoret. Kontakt fastlegen via helsenorge. Er det en spesifikk lege du ønsker å gå til, som dessverre har full liste, kan det lønne seg å sjekke innom med jevne mellomrom.


Du har ikke krav på å få gå til en spesifikk lege.

Den enkleste måten å bytte fastlege på er på nettet. Med fastlegeordningen får du utdelt en lege som har plass på listen, men det er ikke nødvendigvis denne legen som er den beste for deg. Her får du råd om hvordan du finner den legen som passer best for akkurat deg. Det er viktig at du føler deg godt ivaretatt av fastlegen din.


Vanskelig å bli klok på lavt stoffskifte? Her er lynkurset du trenger. Print det ut, ta det med til legen din for en samtale basert i kunnskap. Dette finner du også ut av på nettsiden.


Dersom du kun ønsker å gå til samme lege , bør du velge en lege som ikke deler lister med andre. Du kan enkelt bytte fastlege på internett. Fastlegen har plikt til å prioritere innbyggere på egen liste. Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege.


Hvis du ikke ønsker å være med i fastlegeordningen, må du selv finne en allmennlege å gå til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg