torsdag 19. januar 2017

Konsekvenser av alkohol

Konsekvenser av alkohol

Får det konsekvenser for meg hvis mindreårige drikker alkohol på min fest? Når det gjelder negative konsekvenser av alkoholbruk, så er alkohol ofte en faktor i uhell, trafikkulykker, vold og overgrep. Faren for helseskader og avhengighet øker ved høyt forbruk over lang tid. Hvis du vil ha mer fakta om dette, kan du lese om alkohol på helsenorge. Håper dette kan være til nytte for deg i arbeidet med.


Konsekvenser av alkohol

Små mengder alkohol innebærer vanligvis liten skaderisiko for friske personer. Graden av helserisiko øker både med hvor høy promille du har og hvor ofte du drikker, men det er store individuelle forskjeller. Alkohol er et stoff som man kan bli avhengig av. Da har man et konstant sug etter alkohol , og gjør hva som helst bare for å få i seg det. Mange bruker opp alle pengene sine på alkohol fordi de ikke klarer å stoppe.


Her er noen tegn på at en person er avhengig av alkohol : - Man er rastløs i perioder man ikke drikker. For gravide finnes det ingen sikre nedre grenser for alkoholbruk, selv små mengder alkohol kan skade fosteret. Summen av disse primære reseptormodulerende virkningene av alkohol og de umiddelbare nevrofarmakologiske konsekvenser av disse, f. Når leveren ikke har det bra, begynner den å lage fett. Når en person har drukket mye alkohol i flere år, får han fettlever. Leveren fylles med fettvev.


Hva slags virkning du får av rusen, vil avhenge av alkoholkonsentrasjonen i hjernen. Alkoholvirkninger som nedsatt oppmerksomhet og kritisk sans, og økt impulsivitet og risikovillighet fører til at en lett kan gjøre og si ting i fylla, som en ellers ikke ville ha sagt eller. Det er forbrenningen i leveren som er hovedårsaken til at alkohol forsvinner ut av kroppen. Vi skiller også ut alkohol i utåndingsluft og urin, men disse mengdene av uomdannet alkohol , betyr lite i forhold til den mengden som omdannes i leveren.


Ved denne omdannelsen produseres det energi (kalorier) i leveren. I Stortingsmelding nr. Hvis han fortsetter å drikke etter å ha fått fettlever, blir det arrvev i leveren.


Konsekvenser av alkohol

Når problemstillinger rundt skadelig bruk av alkohol skal presenteres, er det naturlig at også familiemedlemmenes situasjon og reaksjoner blir trukket frem. For hver rusmiddelmisbruker blir i gjennomsnitt minst tre personer innen nær familie direkte berørt av vedkommendes atferd og livsførsel. Tiltak bør rettes mot hele gruppen av alkohol -brukere i arbeidslivet, ikke bare høyrisikogrupper. Konsekvenser av foreldres alkoholproblematikk for barn og ungdom. Moan gikk så over til sitt andre tema, nemlig alkoholproblematikk hos foreldre, og hvordan dette påvirker barna i familien.


Dette kan tolkes som at desto større problemer den avhengige har til alkohol og røyking, desto verre er det for de pårørende å komme seg ut av problemene. Mengden alkohol i blodet blir målt i promille, og en promille betyr ett gram ren alkohol pr liter blod. Konsentrasjonen av alkohol i blodet (promille) øker raskt, spesielt hvis du ikke har spist på en stund og magesekken er tom.


Konsekvenser av alkohol

Siden alkohol har så mye større utbredelse enn narkotika, vil flere barn, partnere og andre nære pårørende rammes av alkoholmisbruk enn av narkotikamisbruk. Alkoholbruk utgjør også en viktigere faktor i forbindelse med voldsutøvelse enn narkotikabruk, og et flertall av alle voldsepisoder her i landet er alkoholrelatert. Og det er slett ikke bare overdoser de dør av , mange dør av lungesykdommer, hjertesykdommer, kreft, altså vanlige sykdommer. Men tross alt er det ikke så veldig mange som bruker narkotika på en slik måte at helsen står i fare. Det er mange ganger flere som bruker de to mest brukte stoffene som kan gi avhengighet, nemlig tobakk og alkohol.


Det er blant annet en godt dokumentert sammenheng mellom tilgjengelighet og pris på rusmidler (særlig alkohol ), og forbruk av rusmidler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg