onsdag 12. oktober 2016

Klamydia smerter

Smerter , ubehag, blødning eller sekresjon fra endetarmen kan også forekomme. Komplikasjoner ved klamydia Hos et fåtall kvinner som ikke får behandling, kan klamydia føre til bekkeninfeksjon. Kilde: fhi) Siden du kan være smittet med klamydia uten å kjenne plager av noe slag, bør du få testet deg for klamydia hvis du skifter partner, særlig dersom du er ung (under år). Hvert år stilles denne diagnosen hos ca. Høyest forekomst av klamydia finnes hos kvinner under år.


Den sannsynlige forklaringen på at infeksjonen påvises hyppigere hos kvinner, er at kvinner testes oftere.

Kvinner som er smittet kan oppleve utskillelse fra vagina, cystitt eller smerter i underlivet og nedre deler av magen. Overnevnte symptomer kan være forårsaket av andre lidelser, så det er viktig å teste seg for å finne ut hvorvidt det er klamydia som er årsaken til plagene. Hos kvinner kan klamydia gi en oppadstigende bekkeninfeksjon i livmor og eggledere med blødningsforstyrrelser, underlivssmerter og feber. Kan gi konjunktivitt (trakom). Infeksjonen er lett å behandle, men ubehandlet klamydia kan imidlertid gi alvorlige helseproblemer.


Riktig bruk av kondom er den beste måten å beskytte seg på. Hos oss er den mest kjent som en kjønnssykdom, men i tropene er den årsak til øyesykdommen trakom. Mye av forklaringen på hvorfor forekomsten av klamydia er så høy, ligger i at sykdommen ikke gir noen symptomer hos over halvparten av de smittede.


Klamydia formerer seg i cellene i urinrøret og livmorhalsen.

Navnet henspiller på at bakterien kan gi trakom (kronisk øyebetennelse). Hensikten med screening for klamydia er nettopp å påvise bakterien før det blir underlivsinfeksjon med betennelse i egglederne som kan medføre sterilitet. Som regel vil slik betennelse gi symptomer i form av smerter , feber og evt. Infeksjonen kan arte seg med relativt lette symptomer som svie ved vannlating (dysuri) og av og til også lett utflod. Feber og smerter i underlivet kan forekomme som del av en bekkeninfeksjon.


Mens man tidligere kunne bestille en gratis klamydiatest rett hjem i. Kjønnssykdommer gir ofte symptomer som kløe eller svie i underlivet, utflo smerter ved vannlatingen og sår eller utslett på kjønnsorganene. Symptomer på at du har en klamydiainfeksjon kan for kvinner være svie, kløe og endret utflod. Småblødninger mellom menstruasjonene kan forekomme, smerter ved vannlating og smerter i nedre del av magen. Ja, det er mulig at du har blitt resmittet av fyren du hadde sex med før du fikk vite at du hadde klamydia. Kjønnssykdommen skyldes bakterien Chlamydia trachomatis og kan infisere alle kanalene inn til kroppen.


Dette inkluderer hals, urinrør, vaginalrør og rektum. Hvordan blir man smittet av klamydia ? Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt.


Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Behandling av klamydia er enkelt og man vil bli helt kvitt infeksjonen av en runde antibiotika. Det er derfor viktig å teste seg for klamydia. Typiske symptomer er smerter ved vannlatning, svie i urinrøret og endret utflod hos kvinner. Hvis en jente har hatt klamydia over noen tid uten å har merket det, kan hun få uregelmessig menstruasjon eller smerter i underlivet i områdene ovenfor lyskene. Hos gutter kan ubehag i pungen, hevelse, varmefølelse, rødhet og smerter være tegn på betennelse i bitestikkelen.


Med slike plager bør du oppsøke lege. Symptomene ved denne infeksjonen er vanskelig å oppdage, slik at mange ender med å gå ubehandlet over lengre tid. Les her om du har noen av de vanligste symptomene! Reiters syndrom er en sjelden tilstand som gir smerter i ett eller flere ledd (hovne).


Genital klamydiainfeksjon er i dag den mest vanlige seksuelt overførbare bakterielle infeksjonen i Norge og skyldes bakterien Chlamydia trachomatis. På verdensbasis smittes så mange som millioner mennesker med klamydia hvert år. Bakterien smitter via direkte kontaktsmitte gjennom vaginal eller rektal samleie. Hvilke komplikasjoner får kvinner av klamydia ? Hos kvinner, kan ubehandlet klamydia gi komplikasjoner dersom det spres til andre reproduktive organer og forårsaker bekkenbetennelse, betennelse i livmoren og eggleder, og bartholinitt ( smerter , hevelse og rødhet i skjedeåpningen).


Hjemmetest fungerer godt for å teste og behandle klamydia , gonore og mykoplasma-infeksjon uten å dra til legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg