mandag 17. oktober 2016

Stivkrampevaksine bivirkninger

Fikk du virkelig bare stivkrampevaksine ? Det er vanlige er å oppdatere difteri, stivkrampe, kihkoste og polio når man først gjør en slik oppdatering, og av disse er det difteri- og kikhostekomponenten som kan gi bivirkninger , særlig i form av lokal ømfintlighet det sprøyten ble satt, men også allmennsymptomer, som du har hatt. Vanlige bivirkninger. Store, smertefulle reaksjoner forekommer sjelden. Generelle bivirkninger som hodepine, tretthet, søvnighet, sykdomsfølelse eller feber er mindre vanlig.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Stivkrampevaksine har vært tilgjengelig her i landet fra ca. Tok vaksinen etter at legen anbefalte at man tok den vaksinen, fordi hun mente. Mulige bivirkninger til ren stivkrampevaksine er: Kortvarige. Hei, Jeg har noen sprsml ang stivkrampe boostervaksine.


Fever reaksjoner er vanligvis lav, men kan av og til heve seg over 1grader etter å ha mottatt en stivkrampe skudd. Disse bivirkningene er også sjeldne. Sjansene for bivirkninger øker med hver av de fem doser administrert mellom to måneder og år. Under de sistnevnte doser bivirkninger som fussiness, tretthet og oppkast kan forekomme.


Potensielle bivirkninger ( bivirkninger rapportert for andre vaksiner med tetanustoksoid): Brakial nevritt og Guillain-Barrés syndrom. Apné hos spedbarn født ≤28. Hvad er stivkrampe?


Denne bakterie producerer et giftstof (et toxin), som giver anledning til symptomerne på sygdommen. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Den beskytter i år etter hver dose, og revaksinasjon med dose er derfor anbefalt hvert 10.


Effekten er god og bivirkninger svært sjelden. Spesielt for Difteridelen: Det er viktig å være klar over at difterivaksinen kan gi bivirkninger i form av større lokale reaksjoner hvis den gjentas hyppigere enn 3. Hvis du får et større sår bør du sette en enkelt dose med oppdosering av stivkrampevaksine hvis det er mer enn år siden siste gang du fikk en slik vaksine. Jeg skal til Asia og tok i den forbindelse en vaksine mot stivkrampe og difteri for to uker siden.


Jeg la merke til at legen ikke ristet flasken grundig før han satt sprøyten, som det stod svært tydelig i instruksen som fulgte med vaksinen (jeg kjøpte den på apoteket)De første dagene hadde jeg svært vondt i armen og fortsatt har jeg en øm kul hvor vaksinen ble satt. Det betyder også, at der er et stort erfaringsmateriale, som ikke umiddelbart tyder på at mange doser stivkrampevaccine skulle have farlige bivirkninger. De bivirkninger , man kan se ved den enkelte stivkrampe vacciantion er som regel en relativ beskeden lokal reaktion. Etter vaksinering er det vanlig å bli øm rundt innstikkstedet for vaksinen. Noen kan også oppleve rødhet i samme området.


Nedsatt bevegelighet kan forekomme, spesielt etter stivkrampevaksine. Noen timer etter injeksjonen kan det forekomme rødfarge og hevelse på injeksjonsstedet, samt eventuelt feber. Reaksjonen varer som regel bare et par døgn og er ufarlig. Ett av 1vaksinerte barn blir dårlige av vaksinen, men det går over etter et par dager.


Les mer om vaksiner for både barn og voksne, bivirkninger og vaksinetjenesten. Vaksiner beskytter mot smittsomme sykdommer. Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ti infektionssygdomme. Børn, der begynder på boslash;rnevaccinationsprogrammet mandag den 18.


Stivkrampevaksine bivirkninger

Pentavac, der er produceret af Sanofi Pasteur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg