tirsdag 4. oktober 2016

Blemmer i munnen hos barn

En siste tilstand som kan være årsak til blemmer og sår i munnen hos barn , er hånd- munn - og fotsykdom. Det er en virusinfeksjon som kan bli blemmer i ganen, på tungen eller på innsiden av kinnene. Sår og blemmer i munnen er som oftest forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon). After går normalt over av seg selv, mens trøske som regel krever behandling med soppdrepende midler. Noen typer virus kan også gi blemmer i munnen : — Ved forkjølelsessår, herpes simplex, vil til prosent oppleve å få blemmer i munnen.


Det er vanligst hos barn i alderen seks måneder til fem år, men kan også ramme voksne. Vannkopper, hånd-, munn -og fotsyke og sopp kan også gi blemmer i munnen , påpeker Aga. Akutt herpetisk gingivostomatitt.


Gir blemmer og sår i tannkjøttet, innsiden av kinnet, på tungen, leppene og noen ganger rundt munnen. Herpes labialis, forkjølelsessår. Er som regel en gjentakende infeksjon på. Dette kalles herpangina, og kjennetegnes av blemmer , rødhet og sår i munnslimhinnen som er dekket av et hvitlig belegg.


Høyere feber og større smerter i munnen er vanlig. Selv om også herpangina går over av seg selv, må noen mindre barn med herpangina innlegges på sykehus for smertestillende behandling og hjelp til å få i seg væske. Utslett med blemmer hos barn.


Slike utbrudd er vanligst hos barn i alderen mnd. Det kan opptre feber og forstørrede lymfeknuter. Det er en lang rekke tilstander som kan gi utslett med blemmer i huden.


På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae. Blemmedannelse skyldes at det øverste hudlaget løsner, og deretter fylles med klar veske eller verk. Våre hudleger har oppsummert de vanligste årsakene til utslett med blemmer under. Hånd-,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn , hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier.


De fleste barn får det i mild grad mens noen få må innlegges på sykehus p. I munnen er et vanlig fenomen, som forekommer både hos barn og voksne og kan være et symptom på forskjellige sykdommer. Ledsagende symptomer indikerer ofte diagnosen. Førstegangs infeksjon med herpesvirus hos barn , altså forkjølelsessår, kan være veldig alvorlig, særlig hos mindre barn , forteller Resch. Hun legger til at på tross av smertefulle sår og blemmer , vil forkjølelsesviruset gå over av seg selv i løpet av 7-dager, selv uten behandling.


Boka din tid online Oftest hos barn. Hadde kanskje vært en idè å beskrive blemmene litt mer. Bakgrunn: Virusinfeksjoner som gir blemmer og sår i munnen og dette er en vanlig tilstand både hos barn og voksne. Er det feks en boble med noe ekkelt inni, eller er det som et rundt hvitt lite sår.


For fem år siden fikk jeg et voldsomt angrep av blemmer i munn og svelg. Spesielle forhold hos barn. Virus Flere av barnesykdommene som skyldes virus, kan forekomme i munnen som små blærer som brister og etterlater sår.


Blemmer i munnen hos barn

Barn smittes vanligvis i barnehagen ved overføring av viruspartikler ved fysisk kontakt eller via leketøy. Barn vil ofte ikke spise, men det er viktig at det får nok drikke for å unngå uttørring. Smertestillende medisiner kan gis for å lindre. Hos ellers friske barn går sykdommen over i løpet av til uker. Blemmer , som sprekker og danner sår og erosjoner med grålig pseudomembran og blodig skorpe.


Deskvamativ gingivitt. Eventuelt smertefulle sår i gingiva og munnslimhinne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg