mandag 24. oktober 2016

Frossen kalkun

Kalkun kan tilberedes på mange måter. MatPrat har kalkun-oppskrifter her. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Skal du feire Thanksgiving på torsdag? Har du kjøpt frossen kalkun som du planlegger å servere på nyttårsaften? Da bør du legge kalkunen til tining allerede i dag. For å få en mest mulig smakfull og saftig kalkun er du nødt til.


Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet, samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat. Ferske kalkuner vanligvis kommer med en høyere innledende prislapp også.


For å opprettholde de nødvendige sikkerhetskrav, vil en fersk kalkun håndteres annerledes til en frossen kalkun. Den må behandles innen sikkerhet forholdsregler, og derfor krever vanligvis mer kunnskapsrike og godt utdannet personale.

Vil du lave hjemmelavede nuggets? Eller står menuen på kalkun ? Stuffingen er en viktig del av kalkun -måltidet. Vi har valgt å fylle kalkunen med sitrusfrukt og urter. Både for å gi den god smak, men også fordi væsken i sitrusfruktene er med på å holde kalkunen fuktig under steking, slik at den blir ’dampet’ fra innsiden. Frossen kalkun tines i kjølerom eller på et annet kjølig sted.


På denne måten holder kalkunen på kjøttsaften. Det tar ca døgn å tine en middels stor kalkun (ca kg). Når den er tint fjernes posen med innmat (hvis den ligger inni fuglen). Skyll og tørk både inn og utvendig med papirhåndkle. Fersk kalkun er å foretrekke fremfor frossen , men velger du en frossen fugl skal den tines stille og rolig i kjøleskap.


Dette tar litt ti ca. I jakten på saftig kjøtt har jeg laget et kryddersmør som jeg fyller innunder brystskinnet. På den måten tilføres både smak og saftighet underveis i hele stekeprosessen, men du må fortsatt være flink med. Det er først og fremst salt og fettinnhold i råvaren som begrenser holdbarheten i fryseren.


Fett harskner (oksiderer) ved alle temperaturer, også i fryser. Velger du en frossen fugl, skal den tines stille og rolig i kjøleskap. Hele prosent sier de spiser kalkun en eller annen gang mellom lille julaften og første nyttårsdag.


Det er ikke så vanskelig som du tror – heller ikke å få den saftig, men det finnes noen triks!

Tining av hel kalkun. Når du kjøper kalkun i butikken, så er det ofte frossen kalkun du får tak i. Under stekingen, slå kraften over kalkunen hver halve time for å oppnå et saftig resultat. Stek kalkunen på 1grader til kjernetemperaturen er grader, beregn ca minutter per kilo. For å sjekke om kalkunen er ferdig stekt, kan du stikke en kniv i låret.


Siver det klar kraft ut, er kalkunen klar. Både i forkant av matlagingen og på selve dagen. Trikset er saltlake. Saltlaken er det viktigste punktet i tilberedningen av. Salvie passer spesielt godt.


Selvsagt langsom tining. Det vil danne seg et islag på kalkunen , og så skyller man kalkunen i kaldt vann til islaget er borte, sier Guri Tveit. I denne filmen lærer du hvordan du oppnår perfekt resultat.


Hel kalkun er maten for de store anledninger! Varm kalkun , sval salat. Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn. Over 1år etter har den blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen.


Hvis du putter det frosne kjøttet i ovnen, vil det ytterste kjøttet bli tørt og for mye stekt hvis du samtidig skal få midten gjennomstekt. Som du sier, lørdagskylling kan stekes frossen. Der oppgis steketiden ut fra frossen kylling, kortere steketid for tint kylling. Kyllinglår blir heller ikke like tørt som f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg