mandag 31. oktober 2016

Medisiner mot høyt blodtrykk

Medisiner mot høyt blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Medisiner som brukes mot høyt blodtrykk har den medisinske fellesbetegnelsen antihypertensiva. På folkemunne kalles legemidlene ofte blodtrykksmedisin.


Hva gjør blodtrykksmedisiner? Høyt blodtrykk kalles blant leger hypertensjon. Hypertensjon deles inn i primær hypertensjon og sekundær hypertensjon. Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig.


Lindberg forteller at selv medisiner mot høyt blodtrykk noen ganger kan bidra til sekundær hypertensjon. I disse tilfellene kan ofte hypertensjonen bli kurert dersom man korrigerer den underliggende årsaken. Det er derfor viktig å alltid bli nøye utredet for slike årsaker, og at man ikke bare blir satt direkte opp på blodtrykksmedisiner.


Om og når høyt blodtrykk skal behandles med legemidler, vil variere med alder og helsetilstand og total risiko for framtidige sykdommer. Hensikten med å behandle høyt blodtrykk er å minske risikoen for utvikling av hjerneslag, hjerte- og karsykdommer og nyreskade. Det fins mange ulike legemidler mot høyt blodtrykk.


I løpet av fire til fem år vil alle de mest brukte legemidlene ved høyt blodtrykk - særlig angiotensinreseptor-blokkere - miste patent. De vil da komme på byttelisten og få trinnpris. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Det finnes ingen mirakelkur mot høyt blodtrykk. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger.


Medisiner mot høyt blodtrykk

Leger bruker som regel en oppblåsbar mansjett rundt overarmen og et stetoskop som registrerer lydene fra pulsåren når den åpnes og lukkes. Betablokkere senker puls og blodtrykk slik at hjertet kan pumpe lettere. Medikamentene motvirker brystsmerter og har også vist seg å beskytte mot nye hjerteinfarkt. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket.


Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. Lær heller å spise de riktige matvarene som hjelper deg til å senke blodtrykket før det er for sent. Mat mot høyt blodtrykk er noe du bør prøve FØR du tar medisin som legen skriver ut.


Medisiner mot høyt blodtrykk

Les også: olivenolje og nøtter senker blodtrykket. Under finner du matvarer som er ypperlig å innta i kampen mot hypertensjon: 1. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Dette helseproblemet krever medisinsk tilsyn for å holdes kontrollert, men det finnes måter du kan senke blodtrykket ditt på naturlig, uten bruk av medisiner. De som lider av høyt blodtrykk må endre noen av vanene sine for å ha en bedre livsstil, dette for å forebygge og ta hånd om problemer knyttet til blodtrykket.


Det sies at alle vil få det før eller senere hvis de lever lenge nok. På grunn av at det er så utbredt, er det mange urter for høyt blodtrykk på markedet. Hvis du kjøper en blanding av urter for høyt blodtrykk finner du sannsynligvis noen av følgende urter inkludert. Ikke stans behandlingen med blodtrykksmedisin uten å konferere med legen. Om du har hypertensjon og er gravid eller planlegger å bli gravi bør du snakke med legen din om hva som er den tryggeste medisinen å bruke.


Om du har diabetes og bruker insulin, diskuter medikamentvalg med legen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg