tirsdag 25. oktober 2016

Smerter i venstre skulder

Slidgigt kan også opstå i skulderen, hvor den kan medføre smerter – læs evt. Diskusprolaps i nakken: En diskusprolaps i nakken er et godt eksempel på smerter , der opstår et andet sted end i skulderen, men stråler herimod og derfor kan betegnes som referede smerter. Det kompliserte samspillet mellom nakke- skulder -arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner.


Det er rett og slett vanskelig å finne kilden til smertene.

Vond og øm nakke har ofte sin. Hovedsymptomer er smerter i skulderen som forverres ved bestemte bevegelser, noe som avhenger av hvilken sene som er betent. Smertene gir redusert funksjon i skulderen.


Hos noen opptrer smertene etter uvant arbeid eller aktivitet. Supraspinatus tendinopati er den vanligste formen for skuldertendinopati og utgjør åtte av ti tilfeller. Venstre arm smerter og tretthet med feber, hevelse og rødhet antyder bein infeksjon (osteomyelitt).


Leger utføre kirurgi for å drenere lommer av smitte fra området og fjerne eventuelle syke bein (debridement kirurgi). Degenerative joint sykdom i venstre skulder , venstre albue og håndledd utløser smerte og tretthet.

Mitt spørsmål er i hovedsak kan alt dette kommet som følge av innaktivitet, dårlig ernæring, vektreduksjon samt UC? SpÅrsak til vondt oppe på skulderbladet? Supraspinatus myalgi kombinert med øvre trapezius overspenning er de vanligste årsakene til vondt oppe på skulderbladet. Med skuldersmerter menes smerter , der udgår fra strukturer i og omkring selve skulderleddet eller leddet mellem kraveben og skulder (AC-leddet, acromioclaviculærleddet) Skuldersmerter forekommer hyppigt.


I en almindelig lægepraksis kommer der ca. Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen, bli vanskelig. Betydelige smerter i hvile og om natta.


Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen. Betennelse i skulder Når man snakker om en betennelse er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer. En bakteriell infeksjon i skulder regionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. Har i lang tid (nærmere to år) hatt smerter i skuldre og armer.


Kom vel ganske snikende, og har nå altså blitt kronisk. Da må jeg lirke de ned igjen. De vanligste årsakene til smerter i skuldrene eller bryst er overbelastning eller senebetennelse. Våre fysioterapeuter kan hjelpe deg med å finne årsaken til dine plager og gi deg rett behandling.


Smerter i skulder og bryst er en utbredt plage.

Skulder og nakke samarbeider om en rekke oppgaver, og skulder bør også derfor alltid evalueres som mulig bidragsyter til nakkesmerter med utstrålende smerter til arm. Man skal heller ikke glemme at utstrålende smerter i arm, kan være tegn på underliggende sykdom. Ved traumatiske smerter som ved fall er det viktig å utelukke brud ligamentskader og muskelrupturer. Brudd i overarmen, kravebenbrud ligamentskader i AC-leddet eller skulderluksasjon hvor skulderen er ute av ledd er alle vanlige årsaker til akutte skuldersmerter.


Verk i overarmen rett nedenfor skulderen, noen ganger helt ned til underarm og hånd. Hoven, varm og øm muskulatur. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig. Ustabil angina pectoris eller hjerteinfarkt.


Kan gi plutselig dyspné, takypné, respirasjonsavhengige brystsmerter og hoste. Eventuelt hemoptyse. Det kan føles som om noget bliver klemt inde i skulderen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg