tirsdag 11. oktober 2016

Inhalator astma

Enkel og god forstøver til rimelig pris. Godt egnet for hjemmebruk og reise. Undersøkelser viser at mer enn halvparten av alle som bruker inhalator mot astma eller kols har problemer med å bruke den riktig. Dessverre er det mange som ikke er klar over at de bruker inhalatoren feil. Lurer du på hvordan du skal bruke inhalatoren riktig, er det hjelp å få på nærmeste apotek.


Rundt prosent av alle med astma har også pollenallergi og mange med pollenallergi har astma uten å ha fått diagnosen.

Biologiske medisiner. Astma og allergi kan gi symptomer som tung pust, hoste, kløe, tett nese og utslett. Det finnes behandling mot plager knyttet til astma og allergi. Personer med mild astma har god prognose, og bare en liten andel utvikler alvorlig astma. Dette gjelder spesielt personer med astma som røyker.


Over av barna og av den voksne norske befolkning har astma. Forekomsten er stadig økende, og man tror dette er knyttet til økende luftforurensning og inneklimaforhold. Kortison i inhalasjonsform er den mest effektive forebyggende medisin man har, og den anbefales derfor til alle med kronisk astma – uansett alder og alvorlighetsgrad av astma.

Men det er viktig at medisinen tas daglig. Behandlingen må hele tiden vurderes i samråd med behandlende lege. Janusinfo har producerat en mycket bra översikt över tillgängliga inhalatorer för läkemedel vid astma och KOL. Tabellerna är sorterade dels efter vilken typ av substans inhalator innehåller och dels efter typ av inhalator.


Aerosol er en sprayinhalator som brukes i behandling av luftveissykdommer som astma og kols. Ta kontroll över astman med en inhalator. Astma behandlas ofta med medicin via en inhalator. Astman kan inte botas men en inhalator kan hjälpa dig kontrollera dina symtom - och leva ett normalt liv.


En inhalator innehåller läkemedel i spray- eller pulverform och kan användas både i förebyggande syfte och för att avvärja ett astmaanfall. Liten og solid inhalator fra Simzo. Inhalator - Forstøver - NBM-2.


Egner seg godt for behandling av øvre og nedre luftveier ved astma , forkjørelse, kols og andre resperatoriske sykdommer. De nye lungemedisinene har dessverre ikke et slikt utvalg. Det betyr at luftstrømmen gjennom bronkiene hindres (obstrueres).


Astma er i likhet med kols en såkalt obstruktiv lungesykdom. Mens kols gir varig nedsatt lungekapasitet, vil astma først og fremst vise seg ved at pusten blir dårligere i perioder. Det er typisk ved astma at sykdommen svinger fra dag til dag og fra uke til uke.

Astma bronkialis, eller reversibel obstruktiv luftveissykdom, er en anfallspreget sykdom i de nedre luftveiene. En tilpasset behandlingsplan for astma er en skriftlig plan som er utviklet av deg og legen, og som gir veiledning om hvordan du kontrollerer astmaen til deg eller barnet. Siden alle har ulike astmasymptomer og utløsende faktorer, bør behandlingsplanen tilpasses den enkeltes astma. Sikkerhet og effekt ved moderat astma er ikke etablert. Symptomer på astma er surkling og tetthet i brystet, kortpustethet og hoste.


Anfall av åndenød pga. AeroBec inneholder virkestoffet beklometason som er en kortikosteroid. Denne luftveissteroiden reduserer inflammasjon og irritasjon i luftveiene dersom den brukes daglig. Annenhver pasient med astma bruker inhalatoren feil. Mange får derfor ikke tilstrekkelig med medisin.


Konsekvenser ved feil bruk av inhalator 1-4. Muskellaget i veggen av bronkiene trekker seg sammen og forsnevrer det innvendige hulrommet. Vannansamling i slimhinnen fører til fortykkelse som ytterliggere forsterker plagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg