tirsdag 4. oktober 2016

Helsedirektoratet gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling,. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne. Sammen om mestring ( helsedirektoratet.no) Veileder om pårørende i helse- og omsorgstjenesten ( helsedirektoratet.no) Barn som pårørende.


De fleste gravide som blir influensasyke får et normalt sykdomsforløp. Det gjøres for å unngå senere komplikasjoner hos barnet. Ved påvisning av et RhD-positivt foster hos en RhD-negativ gravid , gis det tilbud om forebyggende behandling i svangerskapet og etter fødselen. Levende svekket (attenuert) influensavaksine (LAIV) inneholder kuldeadapterte, temperaturfølsomme, svekkede influensavirus og administreres i form av nesespray. LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år.


Helsedirektoratet gravid

Siden vaksinen er levende skal den ikke brukes til personer med klinisk immunsuppresjon eller til gravide. I brosjyren Gode levevaner før og i svangerskapet (PDF) er alle de viktigste rådene til gravide samlet. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger.


De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet , avdeling for ernæring. Godt sammensatt vegetarkost inneholder mye av enkelte næringsstoffer som gravide og ammende har økt behov for, som folat og jern. Noen gravide utvikler såkalt svangerskapsdiabetes.


Helsedirektoratet gravid

Felles er at god blodsukkerkontroll under svangerskapet i betydelig grad reduserer risikoen for misdannelser hos fosteret. Vi savnet imidlertid en egen oversikt over pålegg, og fikk laget en i samarbeid med direktoratet og Hillesund. Gravide kan trygt spise honning. Rask og trygg leveranse. Det betyr at det du spiser og drikker når du er gravid overføres til barnet du bærer i magen.


Kostholdsråd for gravide. For at barnet og du skal få i dere tilstrekkelig med næringsstoffer er et sunt og variert kosthold kombinert med fysisk aktivitet anbefalt. LAR-medikamentet medvirker ofte til at babyen får neonatalt abstinenssyndrom (NAS), og at barna er mindre av vekst ved fødselen enn gjennomsnittet. Den gravide tilhører en risikogruppe som trenger tettere oppfølging i svangerskapet og etter fødselen enn det som vanligvis anbefales (84). Jernbehovet øker i svangerskap, men ikke alle gravide behøver jerntilskudd.


Det anbefales at alle gravide får målt ferritinnivå (jernstatus) ved første svangerskapskontroll, for å finne ut om tilskudd er nødvendig. Urinveisinfeksjon (UVI) hos gravide og ammende, Nasjonal faglig retningslinje for bruk av antibiotika i sykehus. Helsedirektoratet åpner for endringer i retningslinjen for svangerskapsomsorg. Schneeberger C, Geerlings SE, Middleton P, Crowther CA.


Interventions for preventing recurrent urinary tract infection during pregnancy. Folat er svært viktig for kvinner som er blitt gravide eller planlegger å bli gravide. Tilskudd av folat reduserer risikoen for ryggmargsbrokk hos fosteret og det anbefales at man tar tilskudd av 4µg per dag frem til uke i svangerskapet. Vitamin D er viktig for både mor og foster. LAR - Nasjonal retningslinje for gravide i legemiddelassistert rehabilitering, LAR og oppfølging av familiene frem til barnet når skolealder.


Helsedirektoratet gravid

Legen må tilby testen, og understreke hvor viktig den er, slik at den gravide vet om konsekvensene. Kilder: Helsenorge. Norsk helseinformatikk, nhi.


Magre meieriprodukter bør være en del av det daglige kostoldet, også for gravide. Melk er en god kilde til kalsium, jod og andre viktige næringsstoffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg