fredag 7. oktober 2016

Ammete til baby

Check out For The Baby. Kolikk gir mye gråt og mye uro, men ellers er barnet friskt og viser god utvikling. Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder. Les mer hos Apotek 1. Det er viktig å ikke overdrive inntaket av ammete og å holde seg til 1-kopper om dagen.


Grunnen til dette er at ammete ikke er godt nok dokumentert i forhold til virkning på barnet.

Ammete med innhold av fennikel anbefales ikke (6). Du får heller ikke mer melk av å drikke mye. Lytt til kroppen din, og drikk når du er tørst. Var på besök hos noen venner i går og de hadde en te som skulle gis til babyen ved luftsmerter.


Den var kjöpt i utlandet, og det var visst helt vanlig å gi den til babyer. Noen som har prøvd å gi ammete til babyen? Lillegutt har vært så plaget med vondt i magen og diarè de siste ukene, og helsesøster anbefalte at jeg prøvde med noen t-skjeer ammete.


Har prøvd å gi litt morgen og kveld i tre dager nå.

Han er blitt mye bedre, har mindre vondt, men jeg vet jo ikke om det er tilfeldig, eller om det er. Jeg sliter litt med sen utdrivningsrefleks og en til tider utålmodig jente, så har i dag begynt med ammete for å se om det hjelper Den ene brystet produserer dessuten litt lite melk nå virker det som, hun vil nesten ikke suge fra det lengre, for hun får så lite igjen for strevet Hun legger på seg som hun skal, så jeg har hatt nok melk. Smaker fy-pyton og jeg var avhengig av at jeg drakk den med rett sukkermengde og helt rett temp.


Når jeg hadde drukket et par tre koper fro dagen i noen dager, slutter jeg i alle fall å brekke meg av den, helt til jeg tok et par dagers pause, da var det påanigjen med samme tilvenninga. Ammete er folkemedisin som har blitt brukt mot kolikk og luftplager hos barn over lang tid. Teen lages ved å tilsette ½ teskje ammete til kopp kokende vann. La teen trekke i minutter før urtene siles vekk. Moren drikker teen noen ganger daglig mellom måltider.


Mye av dette samtidig, av ren desperasjon :-) For vår del var det ammete og stillingsendring for baby som hjelp. Drakk ammeteen selv samt gav baby , men kan tenke meg at fennelfrø er gode å bruke også. Probiotika (Lactobacillus reuteri som finnes i Semper dråper) har i studier vist å ha effekt, men bare hos barn som ammes. Man anbefaler mødre å slutte å røyke, da det er påvist sammenheng mellom mors røyking og kolikk, og da barnet har rett på et røykfritt miljø.


Search For The Baby. En del ammete med fennikel inneholder også mye estragol. RELIS utreder nå om man bør råde gravide og ammende kvinner om å begrense sin eksponering for stoffet, slik europeiske legemiddelmyndigheter har gjort, skriver Dagens Medisin.


Sistnevnte er i dyrestudier vist å ha gentoksiske og karsinogene egenskaper (se mer om dette i eget avsnitt) (2). Fennikel hevdes å være et melkedrivende middel (galaktagoga), og har tradisjonelt vært brukt av ammende og inngår ofte i ammete.

Denne effekten er imidlertid ikke dokumentert i studier med vitenskapelig akseptabel kvalitet (1). Velg 1 sertifisert naturlig og økologisk hudpleie fra verdens mest holdbare hudpleieselskap Weleda. Bruk hudpleie for deg og naturen. Er det noen som kan skrive litt om sine erfaringer med ammete ? Begynte å drikke denne teen igår, så nå er jeg spent. Det står på boksen at man skal drikke en til to kopper om dagen - bør man ikke drikke mere?


Har en baby på litt over uker,. Ammete spør eksperten: Hei Jeg har kjøpt meg amme te , Helios. Ikke dokumentert effekt av ammete. Det finnes ulike typer ammete , hvor alle har samme formål.


Teen inneholder forskjellige urter som visstnok skal kunne øke melkeproduksjonen. Ifølge Finnesand er det imidlertid ikke bevist i studier at teen fungerer. Det viktigste for melkeproduksjonen er at det blir tatt melk ut av brystene. Spørsmål: Når skal en starte å drikke ammete ? Hvor fort er det vanlig at en begynner å produsere melk?


Og hvor ofte forekommer det at en har melk like etter at barnet er kommet til verden? På forhånd takk for svar! Med vennlig hilsen Svar: Hei!


Kloster ammete inneholder peppermynte, noe som etter sigende kan REDUSERE melkemengde. De andre typene(NAF, helios, weleda) inneholder ikke dette. Ammete av anis, fennikel og karve er et kjent kjerringråd innen folkemedisinen for å øke melkeproduksjonen hos ammende mødre som har lite melk.


Urtene skal også gi mindre luft i magen hos babyen og kan prøves ved kolikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg