fredag 14. oktober 2016

Klamydia symptomer jenter

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Let ikke lengre, vi har det du trenger. Det er vanligere for menn å kjenne symptomene på klamydia , da går de og tester seg på grunn av dette, forteller Johansen.


Situasjonen er en annen for oss jenter. Hos kvinner er det vanlig å ikke kjenne noen symptomer , eller mer diffuse symptomer , slik at det da kan være vanskelig å vite at man har klamydia , understreker Johansen. Infeksjonen gir få plager, og det er grunnen til at mange kan gå lenge med klamydia uten at de oppdager det.


Klamydia kan påvirke fruktbakheten. Hos jenter kan ubehandlet klamydiainfeksjon gi infeksjon i eggledere og livmor, noe som kan føre til kroniske magesmerter, risiko for svangerskap utenfor livmoren eller fremtidig barnløshet. Siden klamydia kan forløpe uten symptomer i lang ti kanskje år, behøver ikke nyoppdaget klamydia å bety utroskap. Rutiner for prøvetaking og rapportering varierer fra land til land og gjør det vanskelig å sammenlikne.


Sikrere sex, og da spesielt kondom, beskytter mot klamydia ved oral- og analsex. De fleste opplever ingen symptomer eller plager som følge av klamydia , og de som gjør det opplever gjerne plager én til to uker etter smittetidspunktet. Av symptomer for gutter er utflo svie når man tisser, kløe og utslett det vanligste.


I de tilfellene klamydia gir symptomer , vil det hos gutter være svie når man tisser, og utflod fra urinrøret. Utflod er en væske som er gulhvit i fargen, og som har litt tykkere konsistens enn urin. Hos jenter vil man også kunne ha svie når man tisser, smerter nederst i magen, økt mengde utflo og man kan ha en livmorhals som lett blør. Det vil si at svært mange som er smittet av klamydia ikke selv vet dette, og dermed risikerer å føre smitten videre.


Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer , kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor. Kanskje fordi det er den hyppigste kjønnssykdommen hos både kvinner og menn i Norge, og det er ikke bare de unge som smittes. Smerter i underlivet hos jenter , i pungen hos. Vanlige symptomer hos menn er svie ved vannlating, utflod fra urinrør, kløe i urinrør eller under forhud eller utslett på penishode eller under forhud.


Jenter og gutter er på ulikt nivå når det gjelder tidlig seksualadferd. Unge jenter har oftere fast partner som er eldre enn dem selv, og da skiftes kondom ut med hormonell prevensjon ganske raskt. Men fast partner betyr ikke at man er beskyttet mot klamydia , forklarer Gravningen. Det er viktig at du ikke har ubeskyttet sex før du har fullført behandlingen.


Ved anal klamydia tas pinneprøve fra endetarmen. Dersom du har symptomer , anbefales legeundersøkelse for å utelukke andre årsaker til. Det er stor sjanse for at en person som har samleie med en smittet person, selv blir smittet av infeksjonen. Seksti til åtti prosent av alle som er smittet med klamydia , får ikke symptomer. Jenter mer utsatt for klamydia - NRK Troms - Lokale nyheter, TV og.


Det var noen som fortalte meg at alle norske jenter har klamydia , s det kan jo bli interessant, forteller komiker Stephen Merchant p telefon fra. Kjr forklarer at hos de fleste vil klamydia opptre uten symptomer , men at. Her kan svie, kløe eller sårhet være et symptom. Sex og samfunn anbefaler alle som har hatt sex uten kondom med en ny partner å teste seg for klamydia.


Det bør man også om man har et eller flere symptomer på klamydia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg