torsdag 20. oktober 2016

Nakkesmerter behandling

Minimer stress, smerte og muskelspenning. Forbedrer blodsirkulasjon. Eksistert i over år. Det anbefales at en venter 4-dager før man går til behandling siden de fleste akutte smertene går over av seg selv.


Smertestillende legemidler som enten tas via munnen eller påføres direkte på smertestedet er en måte å behandle nakkesmerter på.

Konservativ behandling av vondt i nakken. Men det finnes også mange andre behandlingsmodaliteter som benyttes. Flere typer nakkesmerter kan bli kroniske. Derfor er det viktig å oppsøke lege.


Vi oppfordrer folk til å oppsøke lege ved nakkesmerter , og generell sykdomsfølelse eller slapphet, sier nevrologen, og sier at det ofte vil være aktuelt med rekvisisjon til fysioterapeut. Mange går også til kiropraktor. Trening og øvelser har vist seg å ha effekt ved både akutte og langvarige nakkesmerter , og behandling der man legger vekt på tidlig aktivisering er mest effektiv.

Det er imidlertid ikke vist at noen spesielle treningsmetoder eller øvelser er bedre enn andre. Kroniske nakkesmerter Hvis du har hatt nakkesmerter i over tre måneder kan dette kategoriseres som kroniske nakkesmerter. Hva kan jeg gjøre selv for å avhjelpe vond eller stiv nakke Hovedsakelig gjelder det å holde seg i aktivitet og følge med på spenningsmønstret i nakke og skulderbuer. Disse prosessene påvirker dine nakkesmerter positivt. Det er for mange fullt mulig å trene seg unna en operasjon og holde seg i arbeidslivet, til tross for kroniske plager.


Forskning viser at behandling som innebærer tidlig aktivisering, altså ikke ro og hvile, har best effekt på både langvarige og kortvarige tilfeller av nakkesmerter. Det er vigtigt at forstå, at nakkesmerter meget vel kan forsvinde uden behandling. Indledningsvis kan du sagtens behandle med is som nævnt tidligere. Desuden er det vist i videnskabelige undersøgelser, at manuel behandling (mobilisering og manipulation) og øvelser (styrke, stræk, bevægelighedsøvelser) har effekt på smerter i nakken.


Henvises videre til videre utredning. Alvorlige nakkesmerter der man mistenker alvorlig sykdom som årsak. Alle kiropraktorene på Den Gode Rygg har flere års erfaring i diagnostisering og behandling av nakkesmerter. Vi har bra resultat ved behandling av nakkesmerter i Grad. Når du ikke kan gå på jobb på grunn av nakkesmerter.


Behandling av nakkesmerter hos kiropraktor.

I mange tilfeller har manipulasjonsbehandling av kiropraktor eller manuellterapeut god effekt på akutte nakkesmerter. Tøyning, bløtvevsbehandling og akupunktur er også i mange tilfeller effektivt. Utredning og behandling. For å avgjøre hvilken behandling som er best egnet starter vi med en grundig sykehistorie, og en god klinisk undersøkelse.


I behandlingen benyttes en rekke metoder og teknikker for å gjenopprette normal funksjon i led muskler, bindevev og nervesystem. Ett års prevalens for nakkesmerter i befolkningen varierer fra 1til 7 og blant yrkesaktive fra 2til 4 , avhengig av hvilken definisjon som brukes (25). Nakkesmerter er vanlig i befolkningen. Prevalensen øker med alderen og er hyppigst hos kvinner og personer i yrkesaktiv alder (26).


Forskning har vist at pasienter med nakkesmerter har god nytte av behandling hos kiropraktor, og det er god dokumentasjon for at kiropraktikk har bedre effekt enn andre konservative behandlingsformer. Det er ikke farlig med nakkejustering hos kiropraktor, men det er alltid en viss risiko forbundet med all type behandling. Det er vanlig å ha forbigående stivhet og smerter i nakken.


Og på enhver tid har ca av oss en vond eller stiv nakke. Med andre or nakkeplager er vanlig. Og de er ofte forbigående og løser seg av seg selv. I en annen undersøkelsen rapporterte om å ha opplevd nakkesmerter den siste uken. Faren for at plagene blir kroniske hvis man ikke får hjelp er stor.


Vi har også et godt samarbeid med både muskelterapeut og akupunktør på klinikken som vi ofte henviser til for behandling av stiv nakke. Kiropraktisk behandling av nakkesmerter søker å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg