fredag 28. oktober 2016

Deprimert symptomer

Når man ikke er lykkelig med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner. Dette er uvanene som kan gjøre vondt verre. Symptomer og tegn på et truende eller oppstått hjerteinfarkt er blant annet akutte brystsmerter og ubehag, utstrålende smerter til begge armer, og hals eller underkjeve.


I mange tilfeller føles det som et bånd som strammer rundt brystet. Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. Nedstemthet, tiltaksløshet, fortvilelse, redsel eller til og med sinne er blant det du kan kjenne på hvis du er deprimert.


Kroppslige symptomer som søvnløshet eller å sove mye, unormalt stor eller unormalt dårlig appetitt kan også være tegn på depresjon. Enkeltstående depressive episoder er relativt sjeldne, og det er stor sannsynlighet for at hvis man har vært deprimert før, så vil sannsynligheten øke for at man senere vil oppleve nye depressive episoder. Personer med andre psykiske symptomer kan oftere enn befolkningen forøvrig oppleve depressive symptomer. Symptomer på panikk (hjertebank, pustebesvær og besvimelsesfølelse) eller tvangslidelser kan også forekomme.


Lider du av migrene, kan anfallene blir hyppigere og sterkere hvis du er deprimert. Det senkede stemningsleiet forandrer seg lite fra dag til dag, varierer ikke med omstendighetene og kan ledsages av såkalte somatiske (melankoliforme) symptomer , som tap av interesse og lystfølelser, oppvåkning om morgenen flere timer tidligere enn vanlig, depresjon som er tyngst om morgenen, uttalt psykomotorisk retardasjon, uro. For å håndtere symptomene på alvorlig depresjon er det viktig å falle tilbake på en kombinasjon av medisinering og terapi, siden kognitiv atferdsterapi er den mest effektive. Alle kan bli deprimert , det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Vanlige fysiske symptomer på utbrenthet er trøtthet og utmattelse, angst, spenninger i nakken, spenninger i muskler, ryggsmerter, hodepine, vektforandringer, mageproblemer, appetittendringer, kvalme, svimmelhet og søvnproblemer.


Man blir oftere småsyk og forkjølelser varer lengre. Utbrenthet fører også til reduserte prestasjoner, og det kan påvirke hverdagsaktiviteten hjemme. Tegn på utbrenthet. TEST: Denne testen viser deg om du kan være deprimert. Ikke mist håpet – Noen og enhver kan få noen depressive symptomer uten at det gir mening å snakke om at man er rammet av en behandlingstrengende sykdom.


Deprimert symptomer

Det viktigste du skal vite er at depresjon kan behandles, du behøver ikke å lide! Hvis du tror du er deprimert , er det viktig å snakke med helsepersonell som kan tilby effektiv behandling. Samtaler med psykolog eller terapeut kan hjelpe veldig mange.


Er du deprimert og føler at alt håp er ute, at du er alene og ingen eller ingenting hjelper deg? Med og uten hjelp fra profesjonelle som psykologer og psykiatere, finnes det drøssevis av ting du kan gjøre selv for å forbedre symptomer på depresjon. Det er også fullt mulig å kurere depresjon helt, med disse tipsene til egenbehandling. Hvis du er deprimert , er det ikke alltid så lett å finne ut hvorfor. Flere tester kan fortelle deg hvor deprimert du eventuelt er, og om du trenger behandling.


BDI-II måler ulike symptomer av depresjon og kan brukes til å gradere en depresjon. Det finnes flere ulike former for depresjoner, blant annet bipolar lidelse, dystym lidelse, sykloid psykose og stemningslidelse. Catharina Elisabeth Arfwedson Wang, professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Tromsø, forklarer at det er stor variasjon i symptomer på depresjon, årsaker til lidelsen og hvilke tiltak.


Slik gjenkjenner du tidlige symptomer på depresjon Det å tidvis føle seg nedstemt, eller å miste interesse for ting du vanligvis bryr deg om, er normalt, men det kan også være tidlige tegn på depresjon. Vi kan gjøre mye for å hjelpe oss selv, så symptomene ikke forverrer seg, sier psykologiprofessor Catharina Wang. Du opplever gjerne redusert selvtillit og selvfølelse. Hormonendringer kan også bidra til depresjon, spesielt hos kvinner. Har du hatt hjerneslag eller hjerteinfarkt eller har annen fysisk sykdom, øker risikoen for å bli deprimert.


Deprimert symptomer

Alvorlig deprimerte opplever ofte at de ikke er i stand til å takle hverdagen. Det er ikke alltid innlysende at man er deprimert. Uansett hva testen sier – hvis du har følt deg nedfor over lang tid – oppsøk legen din. Er man deprimert , kan det også være krevende å ta valg, så sliter du med å besvare de spørsmålene i testen, kan det også fortelle noe om din sinnstilstand.


Hvis du bare nikker gjenkjennende til to-tre symptomer på lista, så trenger du ikke bekymre deg. Spesielt ikke hvis tilstanden bare er forbigående. I artiklen nævnes nogle af de symptomer , der kan være til stede ved en depression.


Deprimert symptomer

Ikke alle har alle symptomer , og nogle gange kan symptomerne veksle fra den ene uge til den anden. De nævnte symptomer er de almindeligste, men der kan også være andre. Det er nok ikke like moro for Fido i disse dager, ettersom sprengkulden fører til mindre utetid.


Men det er likevel ikke denne faktoren som gjør hunder flest stresset og deprimerte. Ingen eller minimale symptomer (f.eks. lett angst foran en eksamen ). Hvis symptomer foreligger er de forbigående og forståelige reaksjoner på psykososiale påkjenninger (f.eks. konsentrasjonsvansker etter en krangel i familien ). Noen lette symptomer (f.eks. deprimert sinnstemning og lettere søvnløshet ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg