onsdag 5. oktober 2016

Prolaps trening

Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Trene med prolaps ? Hør først med din fysioterapeut. Mange ønsker sikkert å fortsette med trening selv med en dårlig rygg.


Prolaps trening

Har man fått konstatert et prolaps i ryggen vil man alltid være avhengig av øvelser for å stabilisere den delen av ryggen for å forhindre tilbakefall. Nervesmerter (isjias) med utstråling nedenfor kneet, oftest på grunn av prolaps eller trang nerverotkanal. Annen sykdom som brud infeksjon, revmatisk sykdom eller svulst. Diagnosen må basere seg på en personlig undersøkelse av lege, fysioterapeut eller kiropraktor. Den danner grunnlaget for råd og behandling.


Det er ikke unormalt å bli engstelig for å bevege seg eller trene etter å ha fått en prolaps i ryggen. Tidligere ble smerter i ryggen behandlet med sengeleie, men forskning og erfaring viser at det å være i bevegelse faktisk bidrar til at prolapsen tilheler bedre. Jeg har fått prolaps under knebøy og blitt totalt satt ut av spill grunnet det problemet, så jeg vet hvor ille det er. Fra den ti og å ligge paralysert på bakken, bli hentet med båre av ambulansen til legevakta, til å nå takle trening innen kampsport, og løfte relativt tunge vekter, er mitt bevis på at jeg kan en ting eller to om å trene seg skadefri. Dette er et spørsmål vi ofte får når den smertefulle prolapsen er et faktum.


Prolaps trening

Hva kan jeg gjøre selv? Egentrening ved prolaps - Retningsbaserte øvelser. I tillegg til behandlig for å myke opp i vevet bruker vi å råde ryggpasienten til å være så aktiv som mulig.


Smertene kommer plutselig. Nærmest uten forvarsel. Hendelsen kan virke akutt, men er et resultat av en langvarig prosess. Denne tilstanden kan gi utstrålende smerter, redusert følesans, prikking og. Et prolaps i ryggen er normalt ikke farlig og sjelden forbundet med alvorlige komplkasjoner.


Men enkelte ganger kan et prolaps føre til alvorlige smerter og symptomer. Typisk ved et bredbaset eller sekvestrert prolaps oppstår intense strålende smerter ned i begge beina samtidig og kan til og med forårsake akutte lammelser. Studien viste at trening reduserte smerter i korsryggen med. Folk som hadde langvarige korsryggsmerter og som trente styrke tre ganger i uken forbedret funksjonaliteten av ryggen med , mens joggere med smerter i korsryggen forbedret sin funksjonalitet med. Prolaps i nakken (nakkeprolaps) innebærer at den mykere massen (nucleus pulposus) har trykket igjennom den mer fibrøse ytterveggen (annulus fibrosus) og dermed trykker inn mot spinalkanalen.


Konservativ behandling (IKKE Kirurgi) Det er ingen ting i veien for å behandle et prolaps så lenge man gjør dette på riktig måte. Som regel benytter kiropraktoren traksjonsbehandling i kombinasjon med manipulasjonsteknikker for å bedre leddfunksjonen rundt prolapset. Nettbutikken for deg som trener.


Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet. Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Kjøp Reebok og Reebok Crossfit her!


Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Alle varer sendes direkte fra lager i Oslo rett hjem til deg. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen.


Strikktrening medfører ofte mer spesifikk trening , som igjen kan føre til mer effektiv skadeforebygging og smertereduksjon. Et prolaps kommer ofte plutselig uten noe særlig forvarsel. Prolaps kan forårsake altoverskyggende smerter og i verste fall lammelser.


Men det finnes øvelser og trening som kan forverre prolaps symptomer, nervedysfunksjon og smerter – særlig de som gir et høyt buktrykk eller trykk mot skivene. Her er øvelser du bør unngå dersom du har skiveprolaps. Tenker hovedsaklig på dere med prolaps i ryggen. Hvor lang tid tok det før dere ble bra igjen?


Prolaps trening

Altså så bra at dere kunne ta dere en joggetur eller trene? Selv fikk jeg prolaps i ryggen for to måneder siden. Oppsøk fysioterapaut, ASAP.


Ikke tro på alt du hører om trening når det kommer til prolaps , NOEN kan trene VELDIG lett med vekter, mens andre skal holde seg så langt unna som mulig. Jeg selv måtte gå turer i skog og mark som du har blitt tipset om, dette hjelper veldig på. Slitasje eller skade på mellomvirvelskive i nakken kan føre til et prolaps som trykker mot nerver som går ut fra halsryggraden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg