tirsdag 18. oktober 2016

Gravid leverpostei

Gravid leverpostei

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Salami, leverpostei , roastbiff, kaviar, makrell i tomat og skinke er blant nordmenns favorittpålegg, men ikke alle anbefales å spise når du går gravid. Kostrådene på denne siden er fra norske myndigheter til gravide.


Gravid leverpostei

Matportalens redaksjon svarer ikke på enkelthenvendelser fra gravide , men lagrer henvendelser slik at de blir tatt med i vurderingen når kostrådene skal revideres. Har du spørsmål angående kosthold mens du er gravid , må du ta kontakt med helsestasjon, jordmor eller fastlege. En ikke- gravid kvinne trenger ca.


En gravid kvinne trenger ca. En ammende kvinne trenger ca. Hva skal du spise før du blir gravid ? Jeg er gravid i slutten av første trimester. Jeg har de siste to årene spist gjennomsnittlig 1-skiver med ganske mye leverpostei på til frokost og tatt en skje tran.


Begynte med leverposteien til frokost for to år siden pga jernmangel) Jeg har fortsatt med denne frokostrutinen etter at jeg ble gravid. Og hu dama sa at lever var fy fy. Men jeg spiser leverpostei når jeg vil jeg altså,med engang jeg ble gravid så ble jeg litt bitt av denne mathysterien,men nå tar jeg det litt mer lungt.


Spurte jordmor om dette, for eg har også lest at det ikke er bra med leverpostei. En skal jo holde seg unna lever. Det var vel ikke snakk om at gravide satt med t-skje og stappet i seg flere bokser med leverpostei for dagen. Nei skiver med leverpostei var det ingenting i veien for å spise.


Man skal ikke spise lever pga A-vitamin men leverpostei går helt fint. Man advarer gravide mot å spise lever som et hovedmåltid eller fiskelever, for eksempel i form av Svolværspostei, siden disse inneholder store doser vitamin A. Bli inspirert: Enkle og gode fiskeoppskrifter 4. Leverpostei og magre kjøttprodukter. Disse matvarene er gode kilder til jern.


Jern er viktig for deg som er gravid , fordi blodvolumet ditt øker. Gode jernkilder er kjøtt, brød og kornprodukter, leverpostei , blod- og innmat, peanøttsmør, tunfisk, egg, frukt, bær og grønnsaker. Vitamin C virker positivt på jernopptaket, mens kaffe, te og melk kan hemme opptaket.


Gullkorn fra en gravid kvinnes munn Gullkorn fra en gravid kvinnes munn. Sure grnne epler, og leverpostei med majones og sylteagurk, bidrar. Vil bare tipse om at på matportalen. Gravid leverpostei.


I jøssenam spis nå leverpostei fra den guleboksen. Da jeg våknet i dag, følte jeg meg nesten gravid. Ikke fordi magen sto som en badeball, men fordi jeg hadde så sinnssyke cravings etter én spesiell matrett: Brødskive med leverpostei. Kjente det med én gang jeg våknet. Den beste måten å få i deg de vitaminene og mineralene du og barnet ditt trenger, er gjennom maten.


Gravid leverpostei

Noen næringsstoffer er spesielt viktige for deg som er gravid , og det anbefales at gravide tar tilskudd av folat og vitamin D. Andre kosttilskudd kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. Nå har jeg testet denne oppskriften et par ganger og barna går bananas hver gang.


Emil vil helst spise leverpostei med skje, og det får han også innimellom. Han liker godt konsistens og litt motstand slik at de tre tennene hans får litt å bryne seg på, så en tynn surdeigsskive med en masse leverpostei er også poppis. Det forteller om jernlagre i kroppen. Man trenger jern i kroppen for å danne nye blodceller, og ekstra mye når også barnet i magen trenger jern.


Du kan også få i den jern gjennom kosten, for eksempel ved å spise leverpostei og rødbeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg