mandag 31. oktober 2016

Penis sykdommer

Penis sykdommer

Det er en betennelsestilstand som i sin aktive fase ofte medfører smerter og ømhet i penis. Induratio penis plastica er ikke uvanlig. Tilstanden synes å ramme opp mot ti prosent av alle menn. Er du helse­personell? Ved å oppgi dette kan du få bedre tilpasset innhold etter om du har formell helsefaglig kompetanse eller ikke.


Det er alltid et mål at mest mulig av penis spares ved operasjon, samtidig som dette ikke skal gå på bekostning av at det fjernes tilstrekkelig kreftvev. Dersom sykdommen har utviklet seg dypt i vevet kan det være aktuelt med delvis eller total amputasjon av penis. Operasjon kan påvirke seksuell aktivitet. Lichen nitidus er også en inflammatorisk sykdom vi ikke vet hvorfor oppstår. Den presenterer ofte med ca 1-mm store hudfargete papler over penis , og de kan også sees på albuer, knær, og rundt navlen.


Lichen sclerosus er en progressivt skleroserene sykdom som vi heller ikke vet hvorfor oppstår. Dette sees først og fremst under ereksjon som en skjev, stiv penis (penisdeviasjon) og kan medføre smertefull ereksjon. Go men ikke overdreven hygiene er viktig.


Hva er normal størrelse på penis ? Spørsmål som hva er normal størrelse på penis ? Det er også et hyppig stilt spørsmål på Lommelegen. Krumning av penis kan være medfødt eller ervervet. Dette høres ut som et klassisk tilfelle av plutselig oppstått (ervervet) krumning av penis , også kalt Peyronie´s sykdom , indurasjon av penis eller bare Kronisk inflammasjon av Tunica Albuginea, et bindevevsdekke omkring svamplegemet.


Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f. Utslett på penis kan skyldes infeksjon,. Det høres kanskje merkelig ut at det går an å brekke penis , men i erigert (stiv) tilstand kan det oppstå brudd i penis. Under ereksjon er penis full av blod. Hvis den erigerte penis plutselig bøyes kraftig, kan det føre til at bindevevshinnen som omgir svamplegemene, kan sprekke og rives over.


Resultatet kalles et penisbrudd. For mange menn kan skjev penis være et problem. I slapp tilstand ser penis forholdsvis normal ut, men ved reising blir penis skjev. Peyronies sykdom , som følge av en betennelse i ytre kjønnsorgan. Ereksjon, penis -størrelse og kjønnssykdommer Alt om penis Ereksjon, størrelse, sykdommer.


For personer som er smittet med hiv kan slike sykdommer og infeksjoner være alvorlige og i verste fall dødelige. Mellom – av de som blir smittet med hepatitt B, utvikler kronisk bærertilstand og kronisk infeksjon. Kronisk infeksjon er en alvorlig sykdom som krever nøye oppfølging og behandling av spesialist. Peniskreft er en forholdsvis sjelden sykdom.


Penis sykdommer

Alt kroppsvev går gjennom fornyelsesprosesser hvor gamle celler dør og nye celler vokser frem gjennom en prosess som kalles celledeling. Av og til hender det at vekstmønsteret endrer seg slik at celledelingen overstiger. Legevakthåndboken - for leger i vakt. Vedvarende, smertefull ereksjon, uten seksuell opphisselse.


Ofte uten kjent årsak, men tilstanden kan skyldes impotensbehandling, leukemi, sigdcelleanemi, tumor eller infeksjon i bekkenet, traume mot penis eller ryggmargsskade. Smør først med lidokaingel eller Emla krem. Det må ikke være adrenalin i anestesimiddelet som benyttes, da dette kan medføre ytterligere iskemi på grunn av vasokonstriksjon av arteriene til penis. Reponering forsøkes etter forutgående manuell kompresjon av glans i noen minutter.


Penis sykdommer

Ha en tørr kompress på forhuden for bedre tak ved. Les om anatomien til det mannlige reproduksjonssystemet. Penis , testikler, bitestikler og prostata kan rammes av forskjellige tilstander og sykdommer. Til sammenlikning kalles medfødt krumning for Krummerik.


Her får du oversikten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg