mandag 10. oktober 2016

Lavkarbo alkohol

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Da settes fettforbrenningen på vent til alkoholen er “borte”. Problemet er også ofte at man dytter i seg mye rart mens man drikker alkohol.


Det du da spiser blir også satt på vent, mens alkoholen prosesseres. I lavkarbo miljøet har alkohol et relativt dårlig rykte.

Tilbringer du mye av tiden til trening, er alkohol en da mer forhatt. En flaske øl inneholder rikelig med karbohydrater og lite næringsstoffer, og det er slett ikke forenelig med en lavkarbo diett. Det som er greit å vite om alkohol på lavkarbo er at når du inntar alkohol vil kroppen din forbrenne alkoholen før den går tilbake til å forbrenne fett. Du detter ikke ut at f. Kan man drikke når man går på lavkarbo ? Javisst kan man det. Selv om brennevin og diverse er laget av både poteter, sukker og annet, omdannes karbohydratene til alkohol.


Så det vil si at det er karbohydrater i vodka, rom, wisky og cognac. Det man må passe på er blandevannet.

Lightbrus og funsaft er gode alternativer. Dessuten så inneholder rødvin karbohydrater. Hvis man er på ekstrem lavkarbo (ketogen diett), fører økt alkoholinntak til mye kraftigere ketose, som skyldes at alkohol blir omdannet til ketonlegemer, mens fettet ikke forbrennes. Juice, saft, brus o. Lavkarbo fremmer et sunt vekttap.


Obs: Tabellene viser næringsinnhold per 100g spiselig, skrelt vare (ca 1dl hvis flytende). LAVKARBO -DIETT DAG Mange opplever det som svært vanskelig å gå ned i vekt. Men ofte er det svært små endringer som skal til for å bli lettere. Frokost - Skive med pålegg skive rugbrød.


Still spørsmål, eller svar på det du kan. De siste årene har lavkarbo gått som en farsott over landets slankere, blant annet under navn som ketolysedietten og dr. Spør og les her først! Forløperen til lavkarbo er dr. Hovedprinsippet går ut på å få kroppen din til å forbrenne lagret fett.


Et lavkarbokosthold handler om mye mer enn vektreduksjon. I en annen studie som sammenlignet effekten av lavkarbo og lavfett visste at lavkarbo -gruppen mistet signifikant mer kroppsfett, spesielt i området rundt magen, som kanskje er den mest usunne plassen å lagre fett. Konklusjon: Den første uken mister du riktignok en god del vann, men etter dette er det fettet som forsvinner.


Disse fruktene kan du spise på lavkarbo.

Men hvis du går på en lavkarbodiett gjelder det likevel å finne dem som ikke inneholder så mye karbohydrater - og hvilke er det? Cantaloupe melon, appelsin, rabarbra, bjørnebær, multer og bringebær er eksempler på frukt og bær du fint kan inkludere i et lavkarbo -kosthol sier. Folk vil ha lavkarbovin: Her er vinene med mest og minst sukker.


Nå spør vi ikke lenger kun om smak, opphavssted og hvilken matrett vinen passer best til. Jeg har tatt med rødviner som har opp til gram sukker per liter og listet i stigende rekkefølge. Jeg har ikke inkludert bestillingsviner eller viner som er gått ut av produksjon, og jeg har delt opp i prisklasse og størrelsen på flaskene.


Sukker og kalorier i vin. Det er greit å vite at ett gram alkohol gir omtrent dobbelt så mye energi som ett gram sukker. De fleste rødviner og hvitviner har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg