onsdag 12. oktober 2016

Gulsott engelsk

En vaksine mot smittsom gulsott er i ferd med å bli erstattet med en ny. Han har blondt hår og en anelse gulsott , noe som er ganske vanlig for nyfødte og som gir ham en gylden hud - og han sov seg gjennom fotografenes blitzregn under sitt første møte med pressen. Hepatitt B er smittsom gulsott som angriper leveren.


Gulsott på engelsk. Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk.


Den kan først ses på det hvite i øynene, deretter på huden, grunnet opphopning av gallefargestoff (bilirubin). Oversettelse - Ordbok: dictionaries24. Mange nyfødte får gulsott , men det er sjelden farlig.


Hos de fleste… i huden ved å bruke et apparat som heter bilirubinometer. Hensikt og omfang Veilede leger og sykepleiere i tiltak (diagnostikk og terapi) ved gulsott hos nyfødte. Her ligger informasjonmateriell om flere vanlige sykdommer hos barn. Dette er informasjon som enkelt kan skrives ut for å gis til foreldre og andre pårørende.


Vel halvparten av barn født til rett tid blir synlig gule ( gulsott ) de første levedager og nesten alle barn som er født for tidlig (premature). Symptomene skyldes at gallefargestoffer, som normalt utskilles med avføringen og urinen, hoper seg opp i blod og vev. Tilstanden skyldes et høyt nivå av avfallsstoffet bilirubin i blodet, noe som kan måles ved blodprøver.


Ikke minst er det viktig å sikre at foreldre med begrensede norskkunnskaper får den samme informasjonen. Oppgitte interessekonflikter: Ingen Undersøkelse og behandling av gulsott er blant de vanligste tiltakene i nyfødtmedisi-nen. Tilstanden er fysiologisk, men graden av gulsott kan forsterkes av en rekke fakto-rer (1).


Behandling iverksettes fordi sterk gulsott innebærer fare for. I det internasjonale vaksinasjonssertifikatet er det en rubrikk der varighet av vaksinen skal anføres. Gratis engelsk ordbok på nett. English-Norwegian Dictionary: Translation for gulsott. Norwegian-English online dictionary ( Engelsk -norsk (Bokmål) ordbok) developed to help you share your knowledge with others.


Her er noen engelske ord relatert til helse. Disse inkluderer navnet på de vanligste sykdommene og andre medisinske problemer. Som regel er det imidlertid vanskelig å mistenke leverbetennelse før man eventuelt oppdager gulsott. Hvordan finner legen ut om jeg har sykdommen, og hva er behandlingen?


Ved hjelp av blodprøver som påviser virus, deler av virus, og antistoffer, det vil si beskyttende stoffer som kroppen produserer for å bekjempe virusinfeksjonen. Opphopning av gallepigment i hu slimhinner og hornhinne, noe som gir en gulaktig farge. Blodsykdom forårsaket av at røde blodlegemer brytes ned raskere enn normalt. Det mest åpenbare symptomet er tretthet, men kan også gi blekhet.


Leversvikt er en fellesbetegnelse på tilstander der leverens ulike funksjoner svikter. Leveren spiller en helt sentral rolle i stoffskiftet og er ansvarlig for både nydannelse og aktivering av nyttige stoffer, for eksempel vitaminer, proteiner og fettstoffer, og utskillelse av avfallsstoffer. Skriv ordet du vil oversette i søkefeltet for å se resultater i den norsk- engelske ordboken. Søket viser blant annet synonymer for norsk og engelske ord. Forskjellige seksjoner markerer oversettelser, synonymer, eksempelsetninger samt innlegg i forum.


Norsk- engelsk ordbok. Dersom det skjer en reaksjon hos barnet med ødeleggelse av røde blodceller, vil dette føre til økt produksjon av gallefargestoff (bilirubin). Det nyfødte barnets lever klarer ikke håndtere store mengder gallefargestoff, som dermed hoper seg opp i kroppen og forårsaker gulsott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg