onsdag 5. oktober 2016

Høyt kolesterol diett

Høyt kolesterol diett

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Jo mer mettet fett vi spiser, jo mer uheldig kolesterol produseres i kroppen vår slik at fettet skal bli fraktet rundt. Noen mennesker har en arvelig form for høy kolesterol som kalles for familiær hyperkolesterolemi (FH). I dag bruker omkring en halv million nordmenn statiner. Kroppen lager kolesterol selv og tilførsel gjennom maten er dermed ikke nødvendig.


Høyt kolesterol diett

Et høyt inntak av mettet fett fører til at kroppen må lage mer kolesterol for å pakke inn og frakte fettet i blodet. En for stor produksjon fører til at noe kolesterol fester seg til åreveggen og bidrar til at årene fortettes over tid. Endringer i kostholdet kan redusere LDL- kolesterol og triglyserider.


Her er anbefalinger fra National Cholesterol Education… Bønner og nøtter vs. Har man høyt kolesterol , er det viktig å begrense inntaket av mettet fett og kolesterol med kosten, og helst unngå transfett. Totalkolesterol er total mengde kolesterol i blodet og inkluderer HDL- kolesterol og LDL- kolesterol. Kolesterol er et fettstoff og en viktig byggesten i kroppen din. Når er kolestrolet for høyt ? Måter å senke kolesterolet: 1-La grønnsaker dominere kosten.


Velg heller kokt enn stekt mat. Dropp smør og ost på skiva, velg magre pålegg. Dette er høyt kolesterol. Allmennlege Brynjulf Barexstein og spesialist Olaf Rødevand forklarer. Høyt kolesterol er stort sett umulig å oppdage uten å ta en test.


Behandling av høyt kolesterol. Du bør ta en test en eller to ganger i løpet av ditt voksne liv, mener Sidsel Graff-Iversen. Symptomer og tegn på høyt kolesterol. Pasienter med høyt kolesterol merker ikke tilstanden før en hjerte- og karsykdom har utviklet seg.


Høyt kolesterol diett

Hjertekrampe, hjerteinfarkt og hjerneslag er ofte de første symptomene på høyt kolesterol. Kosthold ved høyt kolesterol , fra LHL: Har du høyt kolesterol , anbefales du å følge rådene for hjertevennlig kost. Særlig viktig er det å redusere inntaket av mat med mye mettet fett og erstatte dette med noe umettet fett, samt med grønnsaker, frukt og grove kornprodukter. Det er viktig å begrense inntaket av mettet fett i. Diett for pasienter med høyt kolesterol Hvis du har blitt diagnostisert med høyt kolesterol , er det en rekke matvarer som kan bidra til lavere nivåer. Men det kan bli for mye kolesterol , og det kan føre til hjertesykdom.


Med en populær diett har Nathalie Lindgren (42) gått ned kilo - men den største gevinsten er at hun nå slipper å ta medisin mot høyt kolesterol. Permanent høyt kolesterol er et alvorlig problem som krever en integrert tilnærming til behandling: medisiner, mosjon, men viktigst - riktig diett. Medisinsk ernæring i høyt kolesterol - det er ikke klart kosthol snarere er det bare en liste av felles krav til mat og sin forberedelse, noe som vil bidra til å opprettholde de nødvendige. I tillegg kan fiber hindre at kroppen opptar mettet fett fra tarmene, så en fiberrik diett er fint for deg som ønsker å holde vekta.


HAVRE Ja til havregrøt eller havrebrød! Havre inneholder nemlig betaglukan, som i fordøyelsessystemet danner en tykk gele som binder kolesterol til seg. Det regnes ikke som en sykdom i seg selv.


Balansen mellom LDL- og HDL- kolesterol er imidlertid viktig for å unngå sykdom. Andre risikofaktorer som røyking, høyt blodtrykk, overvekt og diabetes er også viktige, og det er viktig at legene ser disse i sammenheng med kolesterolnivåene. Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en risikofaktor for hjerneslag og utvikling av hjerteinfarkt. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket.


Det går an å være slank og ha høyt kolesterol , og det går an å være overvektig og ha helt fine kolesterolverdier. Høye kolesterolverdier gir normalt ingen symptomer, og det synes heller ikke utenpå. Som regel oppdages høyt kolesterol når man tar en blodprøve hos legen, eller annen helsesjekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg