tirsdag 18. oktober 2016

Ømme nipler

Har de siste ukene hatt utrolig ømme brystvorter. Det er ubehagelig bare jeg så vidt kommer borti dem. Selve brystene er ikke spesielt ømme. Er ikke så lenge siden jeg sluttet på hormonell prevensjon og lurer på om det kanskje kan ha noe med det å gjøre? Noen som har opplevd det samme?


Man kan vel ikke få ømme brystvorter uker på. Mange jenter får veldig ømme bryster og nipler i uken før mensen kommer. Dette skyldes hormonelle forandringer og er ikke farlig. Så det er godt mulig at det er mensen din som nå er i ferd med å komme.


Dersom du er seksuelt aktiv og har hatt ubeskyttet sex, kan ømme bryster og nipler være et tegn på en graviditet. Brystene mine er veldig ømme , og det gjør veldig vondt når noen kommer borti dem. Den siste uken har jeg hatt veldig ømme brystvorter! Er redd for at det er kreft. Alle kvinner opplever å ha ømme bryster av og til, og her er fem mulige årsaker.


Ømme nipler

Som regel forsvinner ømheten i løpet av et par dager. Skjer ikke det, bør du kanskje sjekke brystene dine hos legen. Den vanligste årsaken til ømme bryster er hormonendringene som skjer i løpet av syklusen din. Hjelpemidler til ømme bryster. Helsedirektoratet har noen tips til deg som sliter med ømme bryster.


Finn en godt tilpasset bh, eller en som gir mer støtte. Bruk sports-bh ved trening. Det finnes også smertestillende gel eller lotion som fungerer godt mot smerter i brystene. Fikk tanta (mye blod på papiret, men ikke mye mer) i to dager og 12.


Jeg sluttet på ppiller 4. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. Hold godt øje me hvordan din baby suger sig fast på brystvorten. Dette vil forebygge - eller i det mindste minimere - problemer med ømme brystvorter. Forebyggelse er langt den bedste kur.


Hei, jeg er ei jente på bare år. I det siste har jeg hatt ganske ømme brystvorter. Men har aldri hatt sex uten kondom uten å være sikker på at pillen skal fungere, men så var det en periode der jeg glem. Samme dag som jeg tok den ut begynte jeg på Mikrogynon og jeg hadde ubeskyttet sex med kjæresten samme kveld (hadde tatt en pille da, han kom IKKE inni meg). Da er det hormoner som gjør at brystene og niplene blir ømme og såre.


Også menn produserer det kvinnelige kjønnshormonet østrogen som kan påvirke brystkjertlene og gjøre dem ømme og røde. Andre merker syklusavhengige ømme brystvorter, spesielt før menstruasjon. Ellers kan det forekomme i forbindelse med p-piller, både når de brukes og etter at man har sluttet med dem.


Det kan tenkes at du ennå har en hormonubalanse etter at du sluttet med p-sprøyten. En prikkende fornemmelse, samt en ændring i farven til en mørkere rød eller endda brun er ligeledes helt normal. Farven bliver ofte mørkere, og nogle gange kommer små blå vener frem.


Det også ret almindeligt, at du får ømme bryster, når du har ægløsning. Er du i tvivl, om det kunne være årsagen, så kan du bruge Womans ægløsningsberegner, hvor du kan se, hvornår du har ægløsning. Din bh er for lille.


Hvis dine bryster buler ud af bh-skålen, er din bh for lille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg