fredag 29. april 2016

Influensavaksine

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Vår kunnskap - din trygghet. Levende svekket influensavaksine. LAIV har nedre aldersgrense år og øvre aldersgrense år. Temaside for informasjon, nyheter og oppdaterte råd om den årlige influensavaksinen.


Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til gravide etter 12.

Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. Gravide i første trimester som også har annen tilleggsrisiko bør ta vaksine. Disse anbefales derfor å ta influensavaksine. Virusene som forårsaker influensa endrer seg ofte, og risikogruppene anbefales derfor å vaksinere seg på nytt hvert år.


Får du tilbud om influensavaksine gjennom jobben hvert år bør du tenke deg om en gang til før du takker ja, det kan nemlig gjøre deg mer utsatt for alvorlig influensasykdom i fremtiden, ifølge tre norske forskere som står bak en kronikk i Tidsskrift for Den norske legeforening. Vi gir tilbud om influensavaksinering gjennom hele året, men anbefaler å ta vaksinen tidlig høst. Influensavaksine bør tas hvert år av personer i risikogruppe.


Velkjent at influensavaksine ikke virker på friske voksne.

Vaksinasjon mot influensa har bare en liten effekt på influensasymptomer hos sunne og friske voksne, ifølge en ny studie. Det er ikke overraskende, mener forskere og understreker at det fortsatt er viktig for spesielt utsatte å bli vaksinert. Dersom du har tidligere hatt alvorlige reaksjoner etter vaksinasjon med tilsvarende influensavaksine , eller kjent allergi mot innholdsstoffer i vaksinen bør du heller ikke vaksineres.


Barn under måneder skal heller ikke vaksineres, fordi sikkerhet og effekt av vaksinen ikke er undersøkt hos så små barn, ifølge FHI. I dag vaksineres ca. I nesten alle våre Vitusapotek kan du nå få hentet ut vaksinen din, samt få satt den direkte på apoteket.


Bestill vaksinen din her. Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?


De som har visse kroniske sykdommer og tilstander eller som har nådd en viss alder anbefales derfor influensavaksine. Nå kan du få satt influensavaksine i Boots apotek. Har du resept fra lege på influensavaksine , kan du hente ut vaksinen og få satt den med det samme i apoteket. Hvert år fører influensa til at mange med svekket helse blir alvorlig syke eller dør. Les mer om hvordan influensavaksinen virker, og hvem som anbefales å vaksinere seg.


I fjor høst og vinter ble det distribuert 858. FHI leverer vaksinene til kommunene i uke 4 en uke senere enn i fjor. Det skyldes at WHOs anbefalinger om sammensetningen av vaksinen kom seint og forsinket produksjonen.

Likevel har Norge en svært lav vaksinasjonsdekning, som i verste fall kan føre til at mange blir alvorlig syke. Bare én av ti helsearbeidere har vaksinerer seg mot influensa, selv om de anses å ha stor risiko for å bli smittet, ifølge Sykepleien. For noen kan influensa være farlig. Mest utsatte er de som har nådd en viss alder, har en kronisk grunnsykdom eller en tilstand som gjør at kroppen ikke tåler influensasykdom så godt. Hvis du er blant disse, anbefales vaksine mot sesonginfluensa.


Helsegevinsten kan være stor. I Norge varer influensasesongen vanligvis fra november til april. Tid og sted: Rådmann Halmrastsvei etg.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg