tirsdag 26. april 2016

Egenandel psykolog

Egenandel psykolog

Eigendelar hos psykolog. Du kan få dekt delar av utgiftene til behandling hos psykolog som er spesialist i klinisk psykologi. Du må vanlegvis betale ein eigendel.


Egenandel psykolog

Helfo har lagt til rette for at du som behandler kan innrapportere en egenandel med status ikke betalt. Egenandel hos tannlege. Men Nå som jeg snart fyller atten, er jeg ikke barn lenger og må videre på DPS for å få igangsatt den terapien jeg trenger.


Det er faste takster for fysioterapibehandling i den offentlige, kommunale helsetjenesten. Fysioterapeuten kan i tillegg kreve betaling for visse typer tilleggstjenester og forbruksmateriell. Ved konsultasjon hos lege, legespesialist, fysioterapeut, psykolog og laboratorier (når du skal ta blodprøver mm.), må alle over år, betale en fastsatt egenandel , inntil du eventuelt får frikort. Frikort gjelder kun hos behandler som har driftsavtale med kommunen. Barn og ungdom under år og pasienter med frikort, betaler ikke egenandel.


Egenandel psykolog

Når man har betalt nok egenandel hos psykolog , lege eller sykehus, har en rett til frikort. Det er et vilkår for rett til stønad at undersøkelsen og behandlingen skjer hos psykologspesialist. Beboere på sykehjem eller bolig med heldøgns omsorgstjenester skal betale egenandel i forhold til inntekt.


Hei Hvis jeg øsnker å gå til psykolog , bør jeg få henvisning fra fastlege – eller kan jeg bare ringe en psykolog i telefonkatalogen? Har aldri hatt behov for det før, så jeg vet ikke helt hvordan det fungerer. Tar det normalt lang ti og er det dyrt (eller er det egenandel ?).


Egenandel psykolog

Psykolog med avtalehjemmel og psykologer ved eksempelvis DPS) koster en egenandel fra 3kr pr time. Når du går over grensen får du frikort, som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret. Jeg har bruker, men.


PSYKOLOGSPESIALIST. Psykologer er autorisert helsepersonell og skal yte forsvalig og virksom helsehjelp. Sliter du med vanskelig tanker, følelser eller atferdsmønstre? Tilstedeværelse, aksept og mening er viktige begrep vi bruker tid på i timene. Privat eller offentlig psykolog ? Det er tre hovedkategorier psykologer: 1: Psykologer som jobber i offentlig psykisk helsevern.


I Oslo har man flere DPS-er (Distriktspsykiatriske sentre) hvor du kan få hjelp av psykolog. Her er det fordeler og ulemper. For å få henvisning går du til fastlege. Du kan bli henvist til en såkalt avtalespesialist. Du betaler kun en egenandel , og får etterhvert.


Det er en privatpraktiserende psykologspesialist som har avtale om tilskudd fra det offentlige, slik at du bare betaler en egenandel. Du kan også bli henvist til en allmennpsykiatrisk poliklinikk. Der kan du få samtaleterapi, men ikke nødvendigvis med en psykolog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg