torsdag 7. april 2016

Ørebetennelse varighet

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media).


Tilstanden kan gi forbigående nedsatt hørsel. En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. Dette kan gi smerter, hevelse og ømhet bak øret. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget.


Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Det er vanlig at det tar tre uker fra den akutte ørebetennelse er på sitt verste, gjerne når trommehinnen sprekker, og til man føler at hørselen er normalisert. Dette er også grunnen til at man hos barn anbefaler en ny sjekk i ørene etter tre uker, slik at man kan bekrefte at tilstanden er tilhelet. Ved ørebetennelse klarer de aller fleste seg uten antibiotika.


Uriktig bruk av antibiotika kan føre til utvikling av resistente bakterier. Det vil si at antibiotikabehandling ikke lenger har effekt på disse bakteriene. Det er noen år siden jeg hadde ørebetennelse , men jeg ble bare sendt til øre-nese-hals på sykehuset hvor de stakk hull slik at væsken kom ut. Var vondt en stund etter det.


Lungebetennelse er infeksjon i lungevevet. Infeksjonene varierer i alvorlighetsgrad. De fleste er relativt milde, men kraftige lungebetennelser kan være alvorlige, og kan noen ganger bli livstruende.


En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Det forebygger også ørebetennelse , halsbyll og sjeldne komplikasjoner som giktfeber. Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et år.


Sekretorisk mellomørebetennelse er vanligst hos barn, men rammer også ungdom og iblant voksne. Antibiotika kan gi bivirkninger som diaré eller utslett. De fleste har hatt én eller flere mellomørebetennelser i småbarnsperioden. Mellomørebetennelse forekommer i akutt og kronisk form.


Hvordan forløper sykdommen? Hvis trommehinnen sprekker, eller den blir punktert hos en øre-nese-hals-lege, renner betennelsen (pusset) ut, og symptomene forsvinner ofte. Barnet blir ørebarn etter en mellomørebetennelse. For at barnet ditt skal komme inn under definisjonen ørebarn, må det ha minst tre eller flere akutte ørebetennelser over en seks måneders periode, eller minst fire akutte i løpet av året, forteller lege Berset.


Væske i mellomøret oppstår ofte hos barn etter en ørebetennelse eller en forkjølelse. Det vanligste symptomet er nedsatt hørsel. Dag med ørebetennelse var en vanskelig arbeidsdag. I helgen fikk jeg tannpine og etter hvert fikk jeg øreverk.


Er oppvokst med ørebetennelse så er 1 sikker på at det er betennelse både i tann og øre. Jeg holder på å dø av smertene. Jeg får ikke sove og tar alt for mye smertestillende. Jeg skal til tannlege i morgen, men når det er på det verste sliter jeg med å kjøre bil. Dersom en har forsikret seg om at trommehinnen er intakt, kan det eventuelt utføres øreskylling.


Tørt eksem i øregangen behandles med steroid-øredråper. Maksimal varighet av behandlingen er to uker. REBETENNELSE : På innsiden av trommehinnen oppstår mellomørebetennelsen.


Den kan være mild eller av en kraftigere variant med påvirket allmenntilstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg