tirsdag 26. april 2016

Helse i norge

Helse i norge

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Helse i norge

Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet. Rapportene gir et oversiktsbilde av OECD-land. Psykisk helse i Norge Formålet med rapporten er å gi en oppdatert oversikt over forekomsten av psykiske lidelser og rusbrukslidelser og kontakt med helsetjenesten for disse lidelsene. I tillegg tar den sikte på å gi en oversikt over utbredelsen av søvnproblemer og demens, samt mål på livskvaliteten i befolkningen. Kvinner og menn med lengst utdanning lever 5-år lengre og har bedre helse enn de som har kortest utdanning.


Det er færre som røyker og er overvektige i grupper med lang utdanning. De sosiale forskjellene i levealder øker, særlig hos kvinner. Forskjellene er større i Norge enn i mange andre europeiske land. Du må ha fylt år for å bruke tjenestene på helsenorge.


Når du blir år kan du bestemme alt om din egen helse uten at foreldrene dine, eller andre som har foreldreansvar for deg, trenger å vite om det. Lær mer om fastlege, bytte av fastlege, egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Befolkningen skal oppleve flere leveår med god helse og trivsel og reduserte sosiale helseforskjeller. Et samfunn som fremmer helse i hele befolkningen. Hos oss kan du arbeta som fakturerande eller löntagare.


I Norge selges medisiner på apotek. Helse Midt- Norge IT. Noen medisiner kan du kjøpe fritt, men de fleste medisiner får du bare kjøpe dersom du har resept fra lege. Noen få medisiner kan du kjøpe i vanlige butikker. Norge bruker fjerde mest på helse i OECD Publisert 10.


Norske helseutgifter utgjorde 1prosent av BNP i fjor, og nordmenns helsetilstand er generelt god sammenlignet med resten av OECD-landene. Mange ansatte i helsetjenesten og få røykere er noen av årsakene. Folkehelserapporten presenterer kunnskap og statistikk om helsetilstanden i Norge.


Kapitlene oppdateres regelmessig. Du finner også en kortversjon på engelsk og norsk. Liste over norske sykehus er en oversikt over alle sykehus i Norge. Tabellen lister sykehus med fødeavdeling og akuttfunksjoner etter pasientgrunnlag (folketall) for lokalsykehustilbudet.


Helse i norge

Tilbudet blir gitt i sykehusene våre og hos private leverandører innenfor psykisk helse og rehabilitering. Samtidig samarbeider vi med Folkehelseinstituttet om oppdatert informasjon og anbefalinger til helsetjenesten. Les mer om nytt coronavirus.


Fagskoleutdanning i helse skal sikre den enkeltes, samfunnets og arbeidslivets behov for ny kompetanse i tråd med nye oppgaver og utfordringer innen helse - og sosialsektoren. Populærvitenskap og debatt om helse fra Forskersonen: Det nye coronaviruset fra Kina virker mindre dødelig enn både SARS og. Nytt lungevirus kan spre seg til Norge.


Helse i norge

Folkehelsearbeid er samfunnets innsats for å påvirke faktorer som direkte eller indirekte fremmer befolkningens helse og trivsel, forebygger psykisk og somatisk sykdom, skade eller lidelse, eller som beskytter mot helsetrusler, og arbeid for en jevnere fordeling av faktorer som direkte eller indirekte påvirker helsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg