mandag 4. april 2016

Hvor mange grader er feber

Presise og raske termometer for måling av feber. Finn laveste nettpris her. Normal kroppstemperatur er 3grader. De vanligste symptomene på feber hos voksne er hodepine, kuldefornemmelse, samt ledd- og muskelsmerter.


I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier.

Feber - er det alvorlig? Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Vi kan si havet har fått feber.


Men det er ikke feberen som er problemet, for på samme måte som at vi mennesker har lavere toleranse for kvalme og hodepine når vi har feber , fører temperaturøkningen i havet til at andre endringer tolereres mye dårligere. Og det kan få alvorlige konsekvenser. Ved akutte tilstander er det vanlig å ha feber i tre til fem dager, men ved kroniske tilstander varer ofte feberperioden lengre.


Opplever man å få feber flere ganger i måneden, tyder det på at noe er galt. Da er det viktig å gå til legen og finne årsaken, sier han.

Hvor mange grader er feber ? Dersom du går med over i feber i flere dager, bør legen kontaktes for å vurdere om du skal ha antibiotika. Her er det imidlertid viktig å ta allmenntilstanden med i betraktning. Grensen for når temperaturforhøyelsen i seg selv kan være farlig, er vanligvis grader. Du kan lese mer om feber i vår veiviser.


Hva er så de øvre målene for feber - hvor høy kan kroppstemperaturen bli der pasienten overlever? All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Vær imidlertid klar over at noen barn har større temperatursvingninger enn dette uten å være syke. Soft tip-termometer: Sett metallspissen inn i babyens eller et spedbarns anus mens det fortsatt er og vent minst minutter for å sjekke om feber.


Det beste termometeret er det myke tipset fordi det kan settes inn i anusen, dette er riktig kroppstemperatur, siden huden kjøler seg raskere. Variasjonen kan nå 1ºC. Derfor kan feber skyldes mange sygdomme og skal ses i sammenhæng med andre symptomer.

I arbeidet som helsefagarbeider vil du møte mange pasienter med feber. Dette kan imidlertid variere litt fra person til person – alt fra til grader kan ligge innenfor normalen. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen.


Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg