mandag 4. april 2016

Narkotika skader

Narkotika skader

Jeg vil prøve å si litt generelt om hvilke skader rusbruk kan gi. Hvis du bruker narkotika eller andre rusmidler ofte, kan du bli avhengig. Du spurte om helseskader ved bruk av narkotika , og som du ser, er det mange måter å få skader på. Narkotikabruk påvirker hele livet til den som ruser seg. Det påvirker venner og familie, som ofte er redde og fortvila over det som skjer.


Narkotika skader

Jeg håper dette var litt opplysende. Du må gjerne skrive inn på nytt dersom det er noe mer du lurer på. Opium kan gi følelse av velvære og derfor være attraktivt som rusmiddel.


Det som er viktig å vite, er at mange av de fysiske skadene kan oppstå selv om man ikke er avhengig av narkotika. All bruk av rusmidler innebærer en viss risiko hver eneste gang man ruser seg. Mange skader kan oppstå fordi man er ruset.


Rus gjør at man blir mindre selvkritisk og mer risikovillig. Virkning og skader av de ulike rusmidlene er forskjellige. Vi kan si litt om rusbrus først og narkotika etterpå. Rusbrus er omtrent som øl når det gjelder alkoholskader. Når vi skal si noe om skadene her, sier vi først og fremst noe om skader av alkoholen, ikke ev andre innholdsstoffer som sukker osv.


Opptatthet av stoffet, fortsatt forbruk tross skader , trusler mot andre, større mengder over lengre ti ønske om å redusere inntak av stoffet eller manglende evne til å redusere inntak. Man bruker mye tid for å få tak i rusmiddelet og neglisjerer eventuelt andre forhol for eksempel jobb eller familie. Hjernen vil ta skade på mange forskjellige måter, både selve stoffet kan skade , men også dersom man får overdoser som gjør at hjernen ikke får nok surstoff i en periode. Hjernen er særlig utsatt dersom man begynner å ruse seg i tenårene mens man fortsatt vokser. Flere av dopingmidlene fører til: Åreforkalkning og økt fare for hjerteinfarkt.


Narkotika skader

Skader på nyrer og lever eller andre livsfarlige skader på indre organer. Disse skadene blir ofte ikke oppdaget før flere år etter at man begynte me eller til og med sluttet me doping. Bruk av narkotika kan føre til skader som følge av uhell, ulykker og vold som skjer når man er ruset, men rusbruk kan også føre til mange sykdommer. SVAR: Hei Det kan bli vanskelig å gi deg et godt svar på dette. At noe kalles narkotika betyr bare at det står på narkotikalisten.


På denne listen står det massevis av ulike stoffer og prepara. Rapporten omtaler bruk av narkotika i Norge, konsekvenser av narkotikabruk, samt omtale av tiltak og behandling. Er du helse­personell? Ved å oppgi dette kan du få bedre tilpasset innhold etter om du har formell helsefaglig kompetanse eller ikke.


Dersom opioder brukes mot smerter er det liten fare for at det skal utvikles avhengighet. Avhengigheten beskrives ofte som et sterkt sug, og kan totalt oppsluke personen som har blitt avhengig. Dette er samlesiden over alle de siste nyhetssaker som omhandler narkotika. Vi bryr oss om ditt personvern.


Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Hver av disse tre kategoriene ble så delt inn i tre undergrupper. Deretter tok forskerne kontakt med forskjellige eksperter - inkluderte psykiatere spesialisert på avhengighet, politifolk, kriminalteknikere, kjemikere og leger. Leveren kan ta skade av langvarig, høyt alkoholforbruk. Hjerte- og karsykdommer øker i takt med økende alkoholbruk.


Det er nå vist at hjernen kan bli skadet for livet dersom man er skikkelig full flere ganger. Fosteret kan få skader for livet dersom moren er full bare én gang i løpet av de første tre månedene av svangerskapet. Kokain, både i små og store doser, gir en følelse av økt energi og våkenhet.


At narkotika har blitt det juridiske begrepet for de forbudte stoffene, knytter seg til den medisinske betydningen av ordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg