mandag 11. april 2016

Mye luft i magen

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Mye luft i magen

For de fleste av oss er symptomer og tegn på mye gass i tarmen åpenbare. De består i: Luftavgang. Frivillig eller ufrivillig luftavgang, enten som raping eller som flatus. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen.


Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press. For mye luft i mage -tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter.


Mye luft i magen

Les mer på apotek1. Gjennomsnittlig produseres to deciliter gass i døgnet, men hos enkelte kan det bli opptil ti ganger mer. Om du er plaget med mye luft i magen bør du sjekke om du har cøliaki.


Det er kanskje enklere enn du tror å bli kvitt problemet? Luft i magen - kjerringråd Luft i magen. Her har vi fått sendt inn et tips som kan være til hjelp hvis du føler.


Plages du med luft i magen ? Risikoen for type 2-diabetes og hjerte- og karsykdommer kan også minskes gjennom et kosthold med mye fiber. Men, har du gått over til et kosthold med mer fiber, kan det gjøre at du får mye luft i magen. Magen må tilvenne seg fiberne, og du kan bli prompete i starten. Gi det 2-uker, råder ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør. Er du ikke vant til å spise mye fiber, kan du imidlertid få mye luft i magen når du hiver innpå kål og kikerter.


Jeg slet mye med ballongmage før og måtte alltid stesse med hva jeg skulle ha på meg for å skjule det. I tillegg er det jo vondt og du føler deg ganske usexy. I dag blir jeg så og si aldri oppblåst lenger og det er så deilig! Spise for fort – svelger mye luft og tarmene må jobbe mer med maten ettersom den ikke blir fordøyd nok i munnen. Antibiotika – forstyrrer den normale tarmfloraen Røyking.


Fiber må tilpasses magen dersom du ikke er vant med å spise det. Pass på å drikke mye vann når du får i deg mye fiber så du ikke får forstoppelse. At løk og kål kan gi luftplager er noe alle mennesker merker, men en irritabel tarm reagerer mye kraftigere og kan også reagere på andre matvarer som grove kornprodukter, frukt, bær og melke- sukker. Også fiber kan skape rene salsatilstander hos den som plages av mye luft og oppblåsthet. Ta symptomene dine på alvor.


Endringer som avføringsmønster som ikke normaliseres igjen etter cirka tre uker, bør sjekkes av lege, sier Opdalshei. Det er selvfølgelig mye mat som kan bidra til mye luft i magen , som sukker, erter, kunstige søtstoffer osv. Men om du sliter mye med det som du sier er det stor sannsynlighet for at det er noe mer. Du bør få sjekket om det er noe du ikke tåler.


Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen. Dette gjelder blant annet grønnsaker (brokkoli, erter, bønner, linser, kål, løk, rosenkål og blomkål), svisker og juice. Kullsyreholdige drikkevarer og kaffe gir også ofte luft i magen. Dersom man spiser veldig raskt svelger man ofte mer luft. Forstoppelse kan også føre til at man får problemer med mye luft i magen.


Dersom du ikke har slike bakenforliggende tilstander, kan noen enkle livsstilsråd bidra til å redusere plagene. Det er helt normalt å fise fra ti til ganger om dagen. Fordøyelse - Luftplager.


Mye luft i magen

Alle er plaget av luft i magen fra tid til annen, men noen plages mer enn andre. Camilla slet med mye luft i magen , og det begynte å gå utover nattesøvnen. Hun er skeptisk til naturprodukter, men prøvde likevel.


Det viste seg å bli løsningen på hennes mageproblemer. Jeg hadde problemer med luft og ubehag i magen i mange år, forteller Camilla Øverby fra Arneberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg