tirsdag 5. april 2016

Bihulebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Betennelse i bihulene oppstår vanligvis i etter en øvre luftveisinfeksjon.


Bihulebetennelse gir ofte symptomer som ansiktssmerter og nesetetthet. Akutt bihulebetennelse har typisk sympyomer som tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine.

I noen tilfeller kan man også ha feber og generelt føle seg i dårlig form. Hvis man har uttalte plager og man mistenker bakteriell bihulebetennelse kan legen vurdere å behandle med antibiotika. Reseptfrie smertestillende som paracetamol eller ibuprofen kan lindre smertene. Dersom symptomene er veldig plagsomme eller vedvarer over en uke, bør lege kontaktes.


Legen trykker over den betente bihulen og ber deg om å bøye deg forover, for å se om smertene blir verre. Legen vil ofte ta blodprøver, de kan fortelle om det er tegn på at det er bihulebetennelse , og om betennelsen skyldes bakterier. Kronisk bihulebetennelse er en tilstand med vedvarende betennelse og hyppige infeksjoner i neseslimhinnen og bihulene.

Typiske symptomer er stadig renning av snørr, nesetetthet, ansiktssmerter og tap av luktesans. Hva er bihulebetennelse ? Behandling av kronisk bihulebetennelse. Du bør unngå egenbehandling med slimhinneavsvellende nesespray eller dråper ved kronisk bihulebetennelse , fordi slimhinnene ofte er veldig sårbare. Ved akutt bihulebetennelse som oppstår etter en forkjølelse, får man smerter over et eller flere par av bihulene, vanligvis i dem som ligger over kjeven. De fleste tilfeller av akutt bihulebetennelse går over av seg selv i løpet av få dager.


Man kan eventuelt bruke litt lette smertestillende og reseptfrie nesedråper i noen dager, sier Sverre Steinsvåg, professor ved Universitetet i Bergen, og avdelingsleder ved Øre-nese-hals-avdelingen ved Sørlandet sykehus. Hvis bihulenes utførselsganger lukkes som følge av svullen slimhinne, vil eventuelle bakterier i bihulene ha gode vekstforhold. Tannverk og bihulebetennelse – En bihulebetennelse kommer ofte i forløpet eller forbindelse med en forkjølelse. Du kan da få hevelse i slimhinnene i nesen og bihulene, og dette kan føre til at slim holdes tilbake eller ikke blir drenert, sier Bente Prytz Mjølstad. Renser nese og bihuler ved akutt og kronisk bihulebetennelse.


Physiomer bihule nesespray gir rask lindring ved symptomer på bihulebetennelse , som ansiktssmerter og nesetetthet. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Dersom du har kraftige eller vedvarende plager.


Ved bihulebetennelse er bihulene betente og hovne, og fører til at åpningene til nesen blokkeres slik at slimet ikke kan renne ut og det oppstår betennelse.

Da er det greit å vite at det finnes kjerringråd som er til god hjelp. Før en ny sprayflaske tas i bruk, skal du trykke på pumpen ca. Rist flasken forsiktig.


Plasser pekefinger og langfinger på hver side av neseapplikatoren og tommelen på undersiden av flasken. Slik bekjemper du bihulebetennelse Når du er forkjøla, kan snørret vandre og skape betennelse i hulrommene som ligger i nesa. Tilstanden går i de fleste tilfeller over av seg selv, men heldigvis kan ubehaget lindres på flere måter. En akutt bihulebetennelse starter nesten alltid etter en forkjølelse, halsinfeksjon eller annen infeksjon i luftveiene. Har du luftveisallergi er du på grunn av irritasjonen som allergien lager i neseslimhinnene, også lettere disponert for å få bihulebetennelse.


Infeksjonen gjør at det dannes puss eller verk i bihulen. Bihulene er luftfylte hulrom i ansiktsskjelettet. Endelig er jeg kvitt bihulesmertene Ny og effektiv behandling: Ballongdilatasjon mot tette bihuler. De vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine og trykk i kinn, panne og overkjever.


Av de rundt 2operasjonene som er gjort i Volvat-regi, omtaler han Tobias som en typisk pasient. Fordi trange anatomiske forhold i bihulene ofte er kilden til betennelsene, og ikke bakterier og virus, får de med kroniske plager høre av fastleger at vi ikke finner noe galt. Vanligvis selvbegrensende tilstand. Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt cilieaktivitet.


Likevel forårsaker det smerte, pustevansker og andre ubehag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg