mandag 11. april 2016

Hiv symtomer

Tidlige symptomer på hiv -infeksjon. Dette kalles akutt eller primær hivinfeksjon. Serokonversjon betyr at kroppen din starter å lage antistoffer mot hiv.


Aids er diagnosen som brukes ved langtkommet hivinfeksjon med komplikasjoner. Slik smitter hiv -viruset Symptomer på hiv Hvordan stilles diagnosen?

Les om symptomer , forebygging og det å leve med hiv. De fleste som har hiv , har fått det som følge av ubeskyttet sex med en infisert person, det vil si en person som er smittet og er bærer av viruset. Symptomer Vis større bilde Omkring halvparten av dem som blir smittet med hiv , får 1-uker etter smitten symptomer som ligner influensa eller kyssesyke.


Men selv om man ikke har symptomer , kan man fortsatt smitte andre. Retrovirus er RNA virus som bruker revers transkriptase, “baklengs omskrivningsenzym,” til å lage DNA. Aids er en tilstan der opstår, fordi hiv -virus har nedbrudt immunforsvaret i så høj en gra at det ikke længere fungerer tilstrækkeligt.


Spredningen av hiv og dermed aids har gått raskt og i akselererende tempo. De første tilfellene av aids ble offisielt påvist 5.

HIV er et retrovirus. Vanliga symptom på hiv är till en början allmänpåverkan och hudutslag. Detta kan sedan försvinna för att bryta ut med andra symptom många år senare.


Heldigvis har det blitt uviklet legemidler som kontrollerer hiv -infeksjonen i langt større grad enn for bare noen år siden. Om lag halvparten av de som får hiv opplever symptomer , noe som betyr at det er like stor sannsynlighet for å ikke oppleve symptomer. Det er altså store individuelle forskjeller og vanskelig å slå fast hvilke symptomer som gjelder for den enkelte. Læsioner inde i munden eller på huden er en alvorlig symptom på hiv -infektion. Blant menn som har sex med menn, er den mottakende part, det vil si den personen som mottar sæ mest utsatt.


Symptomene varer vanligvis opptil uker med full restitusjon. Ca halvparten () av de smittede opplever en akuttreaksjon til uker etter smittetidspunktet i form av kraftig influensa, høy feber og opphovnede lymfekjertler som kan minne om kyssesyken. Hvis du er bekymret, så gå til lege og bli testet.


En person kan leve i årevis uten å se alvorlige symptomer. Dette er grunnen til at de med risiko for hivsmitte oppfordres til å få testet. Det kan arte seg som lette allmennsymptomer med feberfølelse og mange vil ikke reagere på dette fordi man opplever det som en vanlig forkjølelse slik som alle pådrar seg fra tid til annen. Aids er en samlebetegnelse på de aller alvorligste formene for hiv -infeksjon.


Når viruset kommer inn i kroppen, brytes forsvaret gradvis ned og kroppen blir mer mottagelig for infeksjoner og sykdom.

Hiv -test og diagnose. Merk at denne oversikten er veiledende. Det endelige valg av undersøkelser vil til enhver tid avhenge av den konkrete situasjon. Generelt velbefinnende. I ugerne efter at man først får infektionen udvikler nogle personer influenzalignende symptomer med feber (i nogle tilfælde op til 2-ugers varighed).


Nogle får et diskret hududslæt, hævede lymfekirtler i armhulen og skridtet, eller hvidlige belægninger på tungen. Jeg hadde en episode med liten risiko med en dansk prostituert for mnd siden. Seks måneder etter hendelsen tok jeg hurtigtest ved Volvat, og Combo-test og PCR som ble.


Imidlertid får nen smittede et influensalignende syndrom (ARC - aids-related comlex) ved serokonversjonen, ca. Noen kan ha kronisk forstørrede lymfeknuter, men normalt er det ingen symptomer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg