tirsdag 19. april 2016

Obstipasjon behandling

Finn obstipasjon behandling nå på Kensaq. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Obstipasjon behandling

Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Behandling av manifest obstipasjon hos en kreftpasient kan være svært utfordrende. Rektum- obstipasjon : opphopning av hard fekalmasse i endetarmen. Tilstanden er vanlig hos eldre, og rammer dobbelt så mange kvinner som menn. Det finnes mange grader av obstipasjon – fra lett besvær med å få tømt tarmen til fullstendig stopp.


Uten tidlig diagnose og behandling kan en akutt episode med obstipasjon føre til en kronisk tilstand. Barn og unge og deres familier får ofte motstridende rå og praksis er ofte inkonsistent. Dette fører til potensielt mindre effektiv behandling og mye frustrasjon for alle involverte. Det er helt vanlig å oppleve forstoppelse i løpet av livet, eller obstipasjon , som det heter på det medisinske fagspråket. Forstoppelse forekommer hyppig.


Ved tilstoppet rektum og behandling med klyster bør pasienten ha kontroll hos fastlege etter klysterbehandling. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell.


For å lage denne informasjonen har BMJ samlet den beste og mest oppdaterte forskningen om hva slags behandling som virker. Den rammer særlig kvinner, eldre, fysisk inaktive, de med fiberfattig kost. Du kan lese mer om tips, råd og behandling ved forstoppelse i en tidligere artikkel på Lommelegen.


Mosjon og rikelig drikke er viktig. Kosten bør være fiberrik. I tillegg kan du spise en blanding av hvetekli, havregryn og svisker sammen med kefirmelk eller yoghurt.


Loppefrø, linfrø og hvetekli fungerer også godt. Målet med artikkelen er å presentere årsaker, diagnostikk, profylakse og behandling for disse symptomene hos palliative pasienter, basert på litteraturgjennomgang og klinisk erfaring. Typisk har du avføring to eller færre ganger i uken, hard eller klumpete avføring, må trykke mye for å få ut avføringen, eller føler at du ikke er fullstendig tømt i forbindelse med avføringen. Stress, reiser og praktiske vanskeligheter med å kunne gå på toalettet kan utløse obstipasjon.


Barn er spesielt avhengige av faste rutiner omkring avføringsvanene. Barn kan i en periode trosse kravet om pottegang, og påfølgende obstipasjon gjør defekasjon smertefullt og forsterker uviljen. Smertefull analpatologi.


Obstipasjon – Obstipasjon eller forstoppelse er en tilstand i fordøyelsessystemet hvor et. Begrepet er vanskelig å definere, fordi man har svært varierende forhold til hva som er normalt. En mye brukt definisjon er avføring sjeldnere enn to ganger per uke.


Ved akutt, midlertidig forstoppelse, kan du bruke avføringsmidler som får tarmen til å tømme seg raskt (såkalte kontaktlaksantia). Sennaglykosider (Dulcolax og Pursennid) er reseptfrie legemidler av denne typen, og virker normalt i løpet av 6-timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg