mandag 4. april 2016

Blemmer i underlivet

Type 1-viruset er en vanlig årsak til forkjølelsessår, det vil si utbrudd av blemmer på leppene og rundt munnen. Herpes simplex type er den mest vanlige årsaken til genital herpes, men herpes simplex type kan også utløse herpes i underlivet. Har de siste dagene oppdaget en slags stikking i underlivet. Fant ut at jeg har små blemmer , eller noe som ligner mer på noe hvitsår lignende egentlig, på innsiden av den ene indre kjønnsleppen.


Blemmer i underlivet

I svangerskapet er kvinnen utsatt for å få soppinfeksjon i underlivet. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet. Det arter seg som hissig rødhet på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Det er også rødt og sårt i selve skjeden.


Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod. Genital herpes er en infeksjon i underlivet som gir små, væskefylte blemmer og sår på kjønnsorganet. Tilstanden kan gi en sviende og kløende følelse i underlivet. Blemmene vil etter hvert sprekke og blir til små sår som gror i løpet av 2-uker. For over en uke siden ble jeg plaget av intens kløe og svie i underlivet og det var rødt og opphovnet.


Regnet med at dette var soppinfeksjon og startet behandling med Canesten krem og stikkpille (500mg). Imidlertid ble det ikke bedre og jeg gikk derfor til lege etter dager. Legen mente at dette. Genital herpes: Herpes infeksjon i underlivet smittes seksuelt, og kan skyldes både type og type Herpes.


Det kjennetegnes av sviende blemmer og sår med periodevise utbrudd. Intertrigo: Intertrigo er en betennelse i hudfoldene. Risikofaktorer er varme, svette og overvekt.


Lichen planus er betegnelsen på de spesifikke hudforandringene som foreligger ved denne tilstanden. Kjønnsherpes, eller herpes i underlivet , er forårsaket av Herpes Simplex viruset HSV-eller HSV-2. Herpes er en viral sykdom som ikke kan kureres, og som kan blusse opp igjen når som helst. Ved et herpes utbrudd vil symptomer som prikking og kløe ofte være til stede, før man får blemmer. På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae.


Blemmedannelse skyldes at det øverste hudlaget løsner, og deretter fylles med klar veske eller verk. Våre hudleger har oppsummert de vanligste årsakene til utslett med blemmer under. Hvis du har hvite blemmer der nede hvor det svir og brenner så kan det være herpes. Ei jeg kjenner med sykdommen kjøper Xylocain salve som demper svien.


Blemmer i underlivet

SVAR: Hei jente år. I tillegg har du oppdaget noen blemmer. Kløe i underlivet er både plagsomt og ubehagelig. Det kan være et symptom på sykdommer som infeksjoner, allergier eller hudlidelser. Noen årsaker til kløen er enkle å behandle, mens andre vil være plaget av kløen i lengre tid.


Jeg har nå fått blemmer i anus, inni og utenpå. Jeg trodde det var hemorroider, så jeg smurte med krem mot dette. Den var litt lindrende der og da, men er ingen forbedring. Tvert imot har disse blemmene spredd seg, rundt om i underlivet.


Ett par utenpå de ytre kjønnsleppene, og ett par inni også. De svir og klør om hverandre. Ikke bare på grunn av kløen, men ofte fordi den griper inn i det intime samlivet. Pruritus vulvae er den latinske medisinske betegnelsen for kløe i området rundt kvinnens kjønnsorganer.


Her kan det dannes blemmer , cyster og sammenvoksninger. Det vanligste symptomet på endometriose er sterke menstruasjonssmerter. Samleiesmerter, kul i magen, blødninger før menstruasjon og følelsen av å være tung i underlivet kan også være symptomer på denne tilstanden.


Underlivet er en fagblogg om seksuell helse drevet av Medisinernes Seksualopplysning i Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg