torsdag 28. april 2016

Tips mot hoste

Tips mot hoste

Har du langvarig hoste uten noen innlysende årsak bør du oppsøke lege. Sørg for å drikke nok væske. Dersom du tar legemidler og tror hosten forårsakes av dem, for eksempel ACE-hemmere (legemiddel mot høyt blodtrykk). Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten, eller etter fysisk anstrengelse.


Dette kan være et tegn på astma. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste. Mange sverger til varm melk eller te med honning – eller vann med sitron og ingefær. Høsten er her og vinteren kommer raskt.


På denne tiden av året er det mange som sliter med plager i luftveien, som bronkitt og hoste. Her har vi samlet tips du kan prøve i hjemmet ditt dersom du lider av bronkitt eller smertefull hoste. Han fortalte at de hadde forsøkt alt av hostemedisiner og mixturer og kommet fram til at det eneste som virket mot tørrhost var en te som besto av fennikel og timian. Jeg tok med meg informasjonen og har kommet fram til en tilberedning og dosering som har hatt god effekt på pasienter, familie og venner, forteller Bertil. Pustebesvær og hoste er oftest et resultat av en form for hals- eller neseproblemer, i blant forårsaket av overdrevet slim som samles opp i lungene.


Slimhinnene i luftveiene produserer slim som skal beskytte deg mot dehydrering. Tørrhoste er at man føler at man må hoste uten at det kommer noe opp. Noen kaller det for irritasjonshoste også.


Det er noe som både voksne og barn kan ha fra tid til annen uten at det er noe alvorlig. Selv om man kan hoste i forbindelse med noe så alvorlig som f. SJOKOLADE: Forskere mener sjokolade, det vil si kakao, inneholder stoffer som fungerer bedre mot hoste enn de vanlige medisinene vi bruker gjør. Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten.


Det er vanskelig å kvalitetssikre råd for forkjølelse, siden det alltid vil være en diskusjon om dokumentasjon. Jeg vil heller påpeke viktigheten av at medisiner skal brukes i henhold til bruksanvisning, at alle medisiner kan gi bivirkninger og at det kun dreier seg om lindring av symptomer, sier han. Gurgle med et glass kokt, lunkent vann med teskje havsalt i mot halsbetennelse. Avskjøl det noe, sil det og bruk det som gurglevann mot halsbetennelse.


Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær. Drikk rikelig hvis du er plaget av hoste , gjerne mer enn liter daglig. Urte-teer er det beste du kan bruke ved hoste fordi du kombinerer mye varm væske, noe som i seg selv er hostedempende og slimløsende, med hoste - og irritasjonsdempende urter.


Tips mot hoste

Du hoster ikke opp slim, hosten er uproduktiv. Noskapin er et reseptfritt legemiddel mot tørrhoste. Legemidlet demper hosten ved at hosterefleksen hemmes. For å lindre hoste og andre forkjølelsesplager kan du også bruke Dekadin.


Vårt forslag for å bli kvitt hoste og slim er å forsøke å bruke naturlige, hjemmelagde ingefærplaster istedet for å ta hostemedisiner. Honning og ingefærplaster! Det første kalles det uspesifikke immunsystem og er klare for å forsvare oss mot alle typer mikrober. Kan hjelpe mot nattlig hoste.


Jeg har brukt dette på datteren min i alle år, og det er veldig effektivt mot all hoste. Du er garantert å få sove hele natten. Nå kan du også få kjøpt hostesaften Thymipect på apoteket. Mye Timian og veldig effektiv den også.


Lykke til og sov godt! Vi deler gjerne hoste inn i to hovedgrupper. Disse behandles forskjellig. I utgangspunktet skal man ikke behandle slimhoste med legemidler som undertrykker hosten , siden det er viktig at slimet kommer opp fra luftveiene. Unntaket er hvis hostingen gjør at du ikke får sove.


Tips mot hoste

Det er også vanlig å hoste opp slim fra lungene. Hos eldre personer begynner lungebetennelsen ofte langsommere enn hos yngre personer, og symptomene kan virke mildere. Redusert allmenntilstand kan noen ganger være det eneste sykdomstegnet.


Barn har ofte vært forkjølet på forhånd. Hoste og feber kan mangle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg