onsdag 20. april 2016

Egenandelstak 1

Egenandelstak 1

Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. De gjelder for ulike helsetjenester. Har innbygger fått frikort i den ene ordningen, kan det ikke benyttes i den andre ordningen. Alle privatpersoner må betale en egenandel ved bruk av det offentlige helsevesenet.


Egenandelstak 1

Egenandelstak og 2. Det anbefales at du tar vare på alle kvitteringer for å bruke som dokumentasjon dersom det blir noen uklarheter. Det er ikke endringer for innrapportering av egenandeler og pasientbetaling for poliklinisk helsehjelp. Innrapportering til NPR skal skje i henhold til dagens krav og praksis. Vil gi millioner kroner i økt bostøtte til barnefamilier. Finner det ikke noen steder.


I mange tilfeller må du ut med en egenbetaling i møtet med offentlige behandler og tjenesteytere som ikke teller med i opptjeningen til frikort. Her kan du lese mer om blåreseptordningen. Har du fått frikort i den ene ordningen, kan du ikke benytte det i den andre.


Egenandelstak 1

Pasienter belastes som kjent med en egenandel når de mottar helsehjelp i Norge. Folketrygden opererer imidlertid med et egenandelstak slik at egenandelen for hvert enkelt år er begrenset til et beløp som inflasjonsjusteres hvert år. Det som teller med i grunnlaget for egenandelstak er godkjente egenandeler fra.


Når du får tilsendt frikortet får du samtidig en oversikt over de egenandelene som er registrert. Fra denne datoen slipper du å søke om frikort for helsetjenester. Hver enkelt må selv dekke en del av kostnadene ved å betale en egenandel når de bruker det offentlige helsevesenet. Frikort for egenandelstak er automatisert fra 1. Den første ordningen er allerede automatisert, og nå slipper du også å søke om frikort for den andre. Det er utarbeidet et eget rundskriv til egenandelstak som er hjemlet i § 5-tredje ledd.


I motsetning til den automatiserte frikort ordningen for egenandelstak , er frikort ordningen for egenandelstak basert på at bruker samler sine egenandelskvitteringer, og selv fremsetter krav om frikort og refusjon overfor HELFO. I frikort egenandelstak inngår egenandeler fra lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt, pasientreiser og medisiner og utstyr på blå resept. Når du har betalt over denne summen, må du selv søke HELFO om frikort. Dette kommer altså ikke automatisk slik som frikort del 1. HELFO må ha mottatt søknaden senest innen seks måneder fra den datoen du mottok behandlingen eller tjenesten. For inkontinensprodukter gjelder egenandelstak 1. Du kan lese mer om dette på Helsenorge sine nettsider her.


Rettigheter og helsetjeneste Bandasje og forbruksmateriell. Dersom du har kroniske hudlidelser, epidermolysis bullosa og kroniske sår og fistler,. Denne endringen vil også gjelde brystkreftopererte. Stortinget har vedtatt at sykdomslista for fysioterapi, hvor enkelte grupper frem til nå har vært fritatt fra å betale egenandel, skal avvikles fra 1. Samlet pensjonsinntekt er grunnlaget for beregningen av skattefradraget.


Med frikort slipper du å betale egenandeler resten av året. Barn under år betaler ingen egenandel ( egenandelstak ). Da sender du søknad og kvitteringer til HELFO.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg