tirsdag 5. april 2016

Spedbarn utvikling

Spedbarn utvikling

Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Du kan hjelpe denne motoriske utviklingen ved å legge en populær leke rett utenfor rekkevidde, og oppmuntre barnet mens det prøver å få tak i leken.


Spedbarn utvikling

En annen utvikling , som vil medføre en del gråt, er at de første tennene begynner å komme i denne alderen. Dette skjer i løpet av barnets første leveår. Her kan du følge utviklingen uke for uke Hvordan barnet vokser, alt det skal lære, søvnvaner og kosthold. Spedbarn er barn i alderen 0–måneder.


I løpet av det første leveåret skjer det nærmest en metamorfose fra det nyfødte barnet på kg (gjennomsnittsvekt i Norge) til et barn som kanskje allerede har begynt å reise seg, som kommuniserer med omgivelsene og har tredoblet sin vekt. Og dette er heller ingen konkurranse. Husk at det er stor variasjon og bredde i barnas normale utvikling.


Noen vil være litt tidligere ute – andre litt seinere enn gjennomsnittet. Kultur, familie og lokalsamfunn spiller en viktig rolle i barns utvikling , da de innvirker på barnas erfaringer og muligheter. Et sub-utvalg på mødre og spedbarn fra den epidemiologiske studien Kosthol mental helse og spedbarns utvikling ble spurt om å delta på en mer detaljert undersøkelse av spedbarnas sosiale ferdigheter og utvikling.


Prosjektet er et del-prosjekt i Kosthol mental helse og spedbarns utvikling. Barns utvikling , milepæler. Nå har forskere funnet ut mer av hvorfor spedbarn ikke bør sove på magen. Ved fødselen er barnets syn ikke helt ferdigutviklet. For at utviklingen skal fortsette, må synet stimuleres.


Spedbarn utvikling

Normalt behøver man ikke å tenke på det, fordi miljøet som omgir det lille barnet, er stimulerende for alle sanser. Det skjer store omveltninger i babyens utvikling. Det er sunt, flott og grunn til feiring at barnet lærer nye ting. Men for barnet er det nytt, fremmed og skummelt, sier Plooji. Plooji mener det også gjelder for barnets mentale utvikling – særlig de første månedene.


Barn vokser i rykk og napp. En konsultasjon varer normalt rundt minutter og inneholder mange oppgaver (20). Dette har blant annet sammenheng med hjernens modning og utvikling , og med barnets muligheter for lek og fysisk utfoldelse.


Det gis ingen anbefaling for proteininntak til spedbarn 0–måneder, i denne perioden er morsmelkens innhold av protein standarden for anbefalt mengde protein. Et tilstrekkelig inntak av protein med balansert sammensetning av aminosyrer – byggesteiner i protein – er viktig for vekst og utvikling hos spedbarn og større barn. Motorisk utvikling hos barn er som tidligere nevnt her og her en naturlig modning av nervesystemet og bygger på tidligere lærte ferdigheter, kalt milepæler. Alle barn følger i bunn og grunn den samme motorisk utviklingen med noen individuelle forskjeller.


Noen barn er tidlig ute med å nå sine milepæler mens andre er noe sent utviklet. Et spedbarn (eller en baby) er et barn i alderen fra nyfødt inntil måneder (av og til hevdet måneder). Kolikk gir mye gråt og mye uro, men ellers er barnet friskt og viser god utvikling. Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder. Les mer hos Apotek 1. Moderne nevrovitenskap knytter menneskers atfer følelser og tanker til nevrobiologiske prosesser i hjernen.


Bedre kunnskap om slike sammenhenger kan øke forståelsen for emosjonelle reguleringsproblemer hos barn og ungdom og utvikling av psykopatologi i noen tilfeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg