torsdag 14. april 2016

Bytte fast lege

Bytte fast lege

Brødbaking har aldri vært enklere. Kjøp brødbakermaskin fra NetOnNet i dag! Medisinsk utstyr og hurtigtester. Narkotikatester og graviditetstester. Bor du ikke på samme adresse som barna dine?


Det er bare mulig å stå på én venteliste av gangen. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå. Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten.


Søk blant alle fastlegene her. Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per år. Et fastlegebytte er gyldig fra den 1. Fastlegeordningen sender deg en melding om hvilken fastlege du er tildelt.


Anbefalte fastleger i Trondheim. Brukervurderinger, autorisasjon, kvalifikasjoner, kontaktinfo, ev. Din neste fastlege finner du her. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse.


Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege , e-resepter og kjernejournal. I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. På Helsenorge kan du finne ut hvilken fastlege du har, se fastlegens adresse og telefonnummer, bytte fastlege , melde deg inn eller ut av ordningen, søke etter fastlege etter forskjellige kriterier, se hvor mange bytter som gjenstår og se hvem du har hatt som fastlege tidligere.


Du kan finne og bytte fastlege selv. Planlegger du å bytte fastlege ? Rettigheten gjelder også på tvers av dagens kommunegrenser. Eneste forutsetning er at legen har ledig plass på listen sin.


Endringen gjennomføres inne på nettsiden til Direktoratet for e-helse. Noen er så glade i den fastlegen de har at de blir stående på listen til en fastlege langt unna. Bytte fastlege ved flytting - Man bør bytte fastlege hvis man flytter. Det kan oppleves som et problem, og du bør ha en fastlege i rimelig nærhet av der du bor, råder lederen i Norsk forening for allmennmedisin. Slik bytter du fastlege.


Det er HELFO som administrerer og er ansvarlige for ordningen. På deres hjemmesider kan du enkelt bytte fastlege til en annen om ønskelig. Du har mulighet til å bytte fastlege to ganger årlig, i tillegg kan du bytte dersom du flytter, om fastlegen din slutter eller om fastlegen reduserer antallet pasienter på. Legeforeningen tapte rettssaken om Legelisten. I januar gjorde Personvernnemnda et vedtak som fasto at helsepersonell ikke gis en generell reservasjonsrett mot å bli vurdert på Legelisten.


Bakgrunnen var i hovedsak at pasientens rett til informasjon måtte tillegges større vekt enn legenes rett til å slippe å bli vurdert på siden. Kontakt fastlegen via helsenorge. Hvis legen din tilbyr digitale tjenester via helsenorge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg