mandag 11. april 2016

Elgstek steketid

Digital timer med store og tydelig tall. Sier tydelig ifra når tiden er over. Har du en elgstek tilgjengelig, er søndagsmiddagen reddet. Elgsteken er lett som en lek å lykkes med!


La den trekke lenge i en gryte, så får du en saftig og mør stek. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovn ved °C og stek i 6-timer eller ved 100°C i 3-timer. NB steketiden er avhengig av tykkelsen på steken! En tykk rund stek tåler lengre steketid enn en lang slank stek, bruk steketermometer! Se anbefalt kjernetemperatur for indre- og ytrefilet, elgstek og roastbiff, og andre nyttige tips.


Steke- og koketips for elg gjelder også for hjort. Stekeposer er beregnet for steking på høy temperatur, mot søl og sprut. Det er ikke nødvendig med stekepose når du steker på 1grader, som er den temperaturen vi anbefaler for de aller fleste retter. Server med kjempegod viltsaus som du lager av kraften du får fra stekingen.


Bruk samme oppskrift for hjortestek. Server elgstek med kokte høstgrønnsaker som for eksempel brokkoli og blomkål. Tyttebærsyltetøy og kokte poteter er fast følge.


Her finner du mange deilige retter med elg og annet vilt. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. Elgkjøtt er en fantastisk råvare! Prøv denne oppskriften på elgstek sammen med saus til elg, høstens grønnsaker og beter som tilfører både sødme og dybde.


Dessuten tilfører disse flotte farger til tallerkenen sammen med grønn rosenkål og oransje gulrot. Perfekt festmat til de mørke høstkveldene. Hjortestek blir mør og saftig steik med god viltsmak.


Her serveres viltsteken med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Skogens konge kan være tøff i trynet, men blir snill som et lam når du ber den til middag. Bare du vet å behandle den. En elg er en seig jævel, vant til å skride majestetisk frem over bekkeleier og autovern. Lur den derfor i et bakhold og stek den på så lav varme at den omtrent ikke merker det.


Elgstek steketid

Kilde: Adresseavisen. I tillegg inneholder viltkjøtt svært mange gunstige næringsstoffer og umettede fettsyrer som er bra for helsa. Det betyr at elgstek – og all annen vilt – ikke regner som rødt kjøtt av Helsedirektoratet. Ser at mange spør om steketid , så jeg gir et samlet svar på alle spørsmål her. Steketid avhenger av størrelse og utforming på steken og hvilken temperatur den har når man setter den inn i ovnen.


Garantert saftig med steketermometer. Langtidsstekt elgstek med rødvinssaus. Inviter naturen inn på middagsbordet med en saftig elgstek. Sammen med en deilig rødvinssaus og ovnsbakte grønnsaker blir det en søndagsmiddag for historiebøkene. Start med å tine elg kjøttet i kjøleskapet.


Elgstek steketid

Min første anbefaling er å ikke tine i mikrobølgeovn, da dette kan gjøre kjøttet ditt seigt. En elgbiff skal stekes pent og rolig, og gjerne serveres med en god og enkel saus. Her bruker Brimi en saus laget uten kraft som passer både til elg og okse.


Festlige lag fortjener de lekreste retter laget av deilige råvarer slik som kalv. Forbered deg på storinnrykk og prøvekjør festfin kalvestek. Hvem husker vel ikke de møre og deilige stekene til bestemor som alltid var smaksrike og fantastisk saftige?


Vi skal her gi deg suksessen til hvordan du lager perfekt stek. I ovn ved 200° i ca. Gni kjøttet inn med salt, pepper og timian og brun det i smør.


Hell litt vann i langpannen og legg i grovdelte grønnsaker. Legg det på rist over langpannen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg