onsdag 20. april 2016

Lav stoffskifte symptomer

Lav stoffskifte symptomer

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Stort utvalg av helserelaterte hjemmetester. Rask levering rett hjem i postkassen. Lavt stoffskifte (hypotyreose) kan gi en rekke symptomer , blant annet slapphet, depresjon og hukommelsessvikt.


Målet med behandlingen er å fjerne symptomer og plager. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte , men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte.


Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte , men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Symptomer på lavt stoffskifte kan variere sterkt fra person til person. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. I dag har vi sceening for medfødt lavt stoffskifte hos nyfødte, men lavt stoffskifte kan også ses i barneårene. Tilstanden kan enkelt sjekkes med en blodprøve hos legen.


Lav stoffskifte symptomer

Les også: Studie: Besteforeldre viktige for unges mentale helse. Høyt stoffskifte gir andre symptomer. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte ) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose ( lavt stoffskifte ) livslang behandling. Lav forbrenning og lavt stoffskifte - ikke det samme.


Et mye brukt uttrykk som ligner på lavt stoffskifte er lav forbrenning. De som har lav forbrenning vil ha lett for å legge på seg, men er vanligvis ellers friske. Det er to helt forskjellige ting. De som har lavt stoffskifte har også lav forbrenning, men de har i tillegg andre. Det kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap.


Du kan også ha lavt stoffskifte uten at du legger merke til det. Dette hormonet heter thyroxin. Sykdommen kan bli alvorlig dersom den ikke behandles. Skjoldbruskkjertelen sitter på halsen. Den kan gi en rekke symptomer.


Nyfødte testes for lavt stoffskifte i Norge. Tidlige Tegn på Lavt Stoffskifte (Hypotyreose) Hypotyreose ( lavt stoffskifte ) kan skyldes sykdom i skjoldbruskkjertelen. Denne tilstanden kan senke forbrenningen, gi fatigue og føre til redusert reparasjon i bløtvevet i kroppen din. Her er tidlige tegn som gjør at du kan kjenne igjen denne ødeleggende diagnosen i en tidlig fase.


Likevel er høyt stoffskifte ikke en uvanlig tilstand – cirka tre prosent av den kvinnelige delen av befolkningen har den. Ved lavt stoffskifte går alt tregt, ved høyt stoffskifte går ting for fort, sier lege ved Balderklinikken, Lars Omdal til KK. For lavt stoffskifte Hva er for lavt stoffskifte ? Alle får ikke alt på en gang, og noen får helt andre og gjerne motsatte reaksjoner.


Hypotyreose, eller lavt stoffskifte , kommer ifølge Stoffskifteforbundet nesten alltid av en svikt i skjoldbruskkjertelen, og ofte er det en betennelse som forårsaker svikten. Mangel på tyroksin gir mangeartede symptomer. Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin).


Menn kan selvsagt også ha akkurat de samme symptoimer som kvinner får, både for høyt og for lavt stoffskifte. Likevel bør menn med symptomer på stoffskiftet spesifikt sjekke testosteronnivå og Seksualhormonbindende globulin (SHBG) for å se om testosteronnivåene er i balanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg