mandag 18. april 2016

Gravid uke 33 vondt i magen

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Barnet ligger som regel med hodet ne og vil i hvert fall ha inntatt fosterstilling for å få plass i magen. Mange gravide merker også at det begynner å bli vanskelig å sove.


Spark og bevegelser kjennes godt – i uke og senere sparker en del barn så kraftig at det gjør vondt.

Kroppen begynner å forberede seg til fødsel. Magen er stor og tung og hode danser tango, vals og cha cha cha til samme takt. DETTE er untaktstilstander så det synger etter. Oppblåst mage gravid , treg mage eller forstoppelse.


Grunnen til at gravide ofte får vondt i magen og opplever mageplager som luft i magen , treg mage eller forstoppelse, er at kroppen produserer en rekke hormoner under graviditeten. Hormonene bidrar til å gjøre vevet i kroppen bløtere, for å gjøre den i stand til å utvide seg. Gravid uke – Barnets utvikling.


Når du er gravid i uke så har barnet vanligvis oppnådd en vekt som er godt over halve fødselsvekten.

Barnets kropp fortsetter å lagre underhudsfett og rundt uke så har også fostervannsmengden nådd sin topp og det befinner seg nå mer barn enn væske i livmoren. De siste dagene har jeg hatt mensvondt av og til, og i tillegg noen sterke smerter nederst i magen. De smertene kommer selv jeg sitter helt i ro, eller ligger ned.


Har også veldig tyngdefølelse mot bekkenet, og føler av og til at det stikker og at det skjer et eller annet i fødselskanalen. Babyen kan presse mot et bestemt ste noe som kan bli sårt og vondt. Dette er helt vanlig og ufarlig, sier Wendelborg. En annen årsak til sårhet på et bestemt sted er at man ofte dunker magen borti gjenstander. Man skulle kanskje ikke tro at det var så fryktelig lett å glemme den store kulen på magen , men det kan det absolutt være.


Det vil skape trygghet. Vanlige beymringer i svangerskapet. Fastlege Kari Løvendahl Mogstad erfarer at gravide kan ha et nærmest uendelig behov for informasjon.


Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid.


Er det noen her som har erfaring med sterke smerter nederst i magen (høyre og venstre side, høyre verst), under graviditet? For å se animasjon med nærbildet av Embryoet, Klikk deg inn på Embryoets utvikling uke 2-12. Les også våre flotte tekster om fosteret, mor og far uke for uke.

Dersom du liker å høre podcast, kan du følge podcasten Uke for uke. Her er fødselslege og jordmor med i hver episode og forteller hva som skjer både med den lille i magen og mor. Kort fortalt har jeg vært plaget med vonde og mange kynnere siden uke 15.


Men de to siste nettene har jeg nesten ikke fått sove pga kontstante kynnere og en meget aktiv pjokk. Har i dag slappet av mye, men magen har holdt seg hard i så og si hele dag og ikke fått mer enn et par minutter mellom ky. Har hatt vondt i maven, og har vært veldig oppblåst.


Hvis du har vondt i magen , kan du ta det med ro, det er som regel ikke tegn på at. Hard og anspent mage hele tiden, uke 3innlegg20. Harde kynnere, stikk i magen etter sexinnlegg10.


Vi som har mistet før uke 12BufretLignende26. Jeg var gravid i uke da jeg kjente at noe var i gjære. Eller om jeg får press på magen. Bare lurer på hva dette kan være. Er i uke på mandag og lurer litt på om det er vanlig å ha smerter nå når det begynner å nærme seg?


Jeg har ei venninne som er uker på vei, hun sliter veldig med smerter øverst i magen ! Lurer veldig på hva dette kan være, og jeg er så bekymret for henne! Hun forklarer smertene som om de ligger under ribbaina. Vondt på begge sider og ekstra intens i midten. Jeg er uker gravid og i natt har jeg nesten ikke sovet pga murring i rygg og nederst i magen , samt en mage så har som stein hver gang jeg tar på den.


Noen som vet hva det kan skyldes? Skulle vært på jobb i dag da jeg har uker igjen før permisjonen min begynner, men jeg ringte og sa jeg ikke kom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg