tirsdag 12. april 2016

Sår tunge og hals

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Reserver ditt Hotell i Hals online. Finn laveste nettpris her.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? I og med at plagene har kommet tilbake, og jeg regner med at du har sluttet med Magnesiumtablettene, så er en allergisk reaksjon lite sannsynlig. Temperaturstigning.


Sår hals og svelgsmerter. Eventuelt hodepine og varierende grad av påvirket allmenntilstand. Av og til er øreverk et dominerende symptom. Lymfeknutene under kjevevinkelen er ofte forstørrede.


Hårete tunge skyldes som regel også overvekst av bakterier og man kan bruke forsiktig mekanisk skraping og passe på og pusse tenner ofte og godt.

Av til kan hårete tunge skyldes, for mye snus eller tobakk, alkohol eller kokain. Andre årsaker kan være dehydrering eller tørr munn. I tillegg kan det komme etter røntgenbehandling av kreft i. I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke.


Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge. Initial slapphet, hodepine og feber, senere halssmerter. Kraftig forstørrede tonsiller med gråhvitt belegg. Initialt sår hals , svelgsmerter og feber, forstørrede erytematøse tonsiller med pusspropper.


Hvit tunge kan være et tegn på at man har en soppinfeksjoner som viser seg på tungen, melder Lommelegen. Væskefylte blemmer som brister og blir til sår , samt rød eller hvit tunge , kan også være tegn på at personen har en virusinfeksjon. Tidlige tegn på kreft i munn og hals er forandringer i munnens bløtvev. Hvis du opplever at du har mange av disse symptomene, og aldri har fått en diagnose på hypothyreose, så er det på høy tid å gå til en lege!


Velinformerte pasienter som har gått denne lange veien, oppfordrer deg til å lære av andre medpasienter og ikke la en lege diagnostisere deg bare ut fra en høy TSH. Brennende munn-syndrom kjennetegnes først og fremst av en varm, sår eller brennende munn. Både tungen, leppene, tannkjøttet og innsiden av kinnene kan føles såre. Folk beskriver ofte følelsen som om de har skåldet munnen med varm drikke. Andre symptomer kan være tørr eller prikkende følelse i munnen og endring i smakssansen.


Kjapt og lekende lett å booke med.

Bestill nå og betal ved utsjekking. De fleste tilfeller signal av sår hals og tunge er assosiert med milde tilfeller, som er ganske kureres. Faktisk er mange ganger, går tilstanden bort av seg selv, uten noen medisinsk assistanse. Misfarget tunge kan også komme av bruk av medikamenter, eller antibakterielle skyllemidler som for eksempel klorheksidin som kan gi brunlig misfarging.


Halsen min er sår , det gjør vondt å svelge (kjenner ut som jeg har en klump i halsen eller at noe sitter fast i halsen), tungen er sår , spesielt på en side og jeg har fått noen kviselignende prikker på tungen. Etter test fra hals og tunge hos lege ble det påvist soppvekst på tungen (jeg bruker astmamedisin som kan bidra til dette). Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn, men alle kan få en halsbetennelse.


Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. Gjennom munnhulen kan man titte inn i kroppen, sier munnhuleekspert. Det finnes fire hovedtyper av trøske, og de kan se ganske forskjellige ut. De fire hovedtypene har disse karakteristikkene: Små hvite flekker på innsiden av kinnene, hals , tunge eller tannkjøtt.


Flekkene kan fjernes med spatel, og de kan blø. Flere informanter fortalte om manglende krefter og konstant tretthet. Det var tungt å stå opp om morgenen. Dette er den vanligste typen trøske.


Trettheten gav seg ikke utover dagen, for de fleste ble den snarere verre. En av informantene sa hun var nødt til å legge seg og hvile midt på dagen. Andre sa derimot at dersom de gjorde det, så hadde de tapt. Akutt faryngitt er som regel forårsaket av en virusinfeksjon.


Vanlige symptomer er moderat sårhet i halsen, verst om morgenen, men den bedrer seg noe utover dagen og lindres dersom man får noe varmt å drikke. Hoste forekommer, og samtidig er det som regel også betennelse i neseslimhinnen med tetthet og snue.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg